Imprimare

Ziua Mondiala a Donatorilor de Celule Stem Hematopoietice

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Registrul National al Donatorilor Voluntari de Celule Stem Hematopoietice (RNDVCSH) a sarbatorit Ziua Mondiala a Donatorilor de Celule Stem Hematopoietice in Parcul Drumul Taberei din Bucuresti.

Cu acesta ocazie, ministrul sanatatii, domnul Vlad Voiculescu si ambasadorii Registrului au transmis mesaje de multumire donatorilor voluntari din lumea intreaga care au salvat mii de vieti precum si tuturor celor care doresc sa devina donatori voluntari.

Copii si parinti s-au inscris in cadrul campaniei “Doneaza o sansa la viata!”, dedicata constientizarii importantei de a ne mentine sanatatea si de a avea un stil de viata activ, dar si informarii si sensibilizarii persoanelor sanatoase care pot deveni donatori voluntari de celule stem hematopoietice.

”Gasirea unui frate/sora de sange care sa fie perechea unui pacient care are nevoie de transplant de celule stem hematopoietice este ca gasirea unui ac in carul cu fan. Cei diagnosticati cu o boala grava de sange au nevoie de un transplant de celule stem, cat mai curand posibil. Pana in prezent 112 romani care sufereau de boli grave de sange au fost transplantati cu celule stem hematopoietice de la donatori voluntari neinruditi, in centrele de transplant medular din Bucuresti, Timisoara si Targu Mures. Pentru jumatate din pacientii romani nu exista donator pereche niciunde in lume. Multumim celor care au donat si-au dat viata mai departe!” a spus dr. Aurora Dragomiristeanu, directorul RNDVCSH.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Ziua-Mondiala-a-Donatorilor-de-Celule-Stem-Hematopoietice_21720/

lauff lautf laurf