Imprimare

Uniunea Tesa anunta greva generala privind discriminarile salariale din OUG 20/2016

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Uniunea Nationala a Sindicatelor Tesa din Sanatate (Uniunea Tesa) deschide seria actiunilor de protest hotarate de catre Consilul National al Federatiei Sanitas si al caror punct culminant urmeaza sa fie greva generala din 31 octombrie 2016.

La pichetarea de la Ministerul Muncii vor veni sindicalisti Tesa din urmatoarele localitati: Bucuresti, Brasov, Baia Mare, Viseu de Sus, Aiud, Fetesti, Tulcea, Turda, Deva, Arad, Alexandria, Rosiorii de Vede si Fagaras. Alaturi de ei vor participa si sindicalisti reprezentand Uniunile Bucuresti si Arges ale Federatiei Sanitas din Romania.

OUG 20 /2016, destinata initial eliminarii inechitatilor si discriminarilor salariale din Sanatate, nu a inclus si personalul Tesa din acest sector si a provocat in randul lucratorilor din sectoarele Tesa din Sanatate o mare nemultumire si revolta.

In aceasta situatie, Uniunea Tesa reprezentand personalul care asigura functionarea spitalelor din punct de vedere economic, administrativ si tehnic, se pregateste de greva generala si face apel la parlamentarii Romaniei sa evite aceasta situatie si sa voteze pentru amendarea legii de aprobare a OUG 20 /2016, in favoarea angajatilor din sectoarele Tesa din Sanatate.

Legea de aprobare a OUG 20/2016 se afla in prezent la Senat si va intra zilele urmatoare in dezbaterea comisiei de munca in plen, urmand ca aceeasi procedura sa fie apoi si la Camera Deputatilor. In Parlament exista deci posibilitatea de a se rezolva problema personalului Tesa din Sanatate, cata vreme Guvernul tehnocrat nu doreste gasirea unei solutii.

Recent, grupul parlamentar PSD si-a exprimat sustinerea pentru solicitarile Federatiei Sanitas si Uniunii Tesa.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Uniunea-Tesa-anunta-greva-generala-privind-discriminarile-salariale-din-OUG-20_2016_21721/

lauff lautf laurf