Imprimare

Congresul National de Cardiologie, la editie de jubiliara - Viitorul incepe azi!

Adaugat in Stiri din domeniul medical

In perioada 21-24 septembrie 2016, peste 2.800 de medici sunt asteptati sa participe la Congresul National de Cardiologie, cel mai mare Congres al unei Societati de Cardiologie din aceasta parte a Europei.

Tema generala a acestui Congres jubiliar, „Viitorul incepe azi!”, este un slogan menit a deschide drumul Societatii Romane de Cardiologie spre o etapa superioara in exprimarea preocuparilor sale.

Astfel, editia a 55-a a Congresului vine cu modificarea formatului sau traditional. Pentru prima data, Congresul se va desfasura pe perioada a patru zile (21-24 septembrie 2016). Acest nou format se datoreaza includerii unui numar de nu mai putin de 10 mini-cursuri care se vor desfasura in prima zi a Congresului si care vor acoperi o arie larga de preocupari: anticoagulare, insuficienta cardiaca acuta, electrofiziologie, dislipidemii, cardiologie sportiva, electrocardiografie, imagistica, resuscitare, tehnica redactarii lucrarilor stiintifice. Mini-cursurile vor deschide un program stiintific divers, axat pe ultimele achizitii in cardiologie si sustinut de numerosi lectori, printre care se vor afla si un numar record de 40 dintre cele mai prestigioase nume ale cardiologiei mondiale, in frunte cu Presedintele Societatii Europene de Cardiologie, Prof. Jeroen Bax.

Congresul National de Cardiologie este acreditat cu 24 de credite externe EMC de EBAC si cu 24 de credite EMC de Colegiul Medicilor din Romania.

„Am sublinia prezenta in programul stiintific a transmiterii in direct, de la Universitatea Homburg, Germania a unei interventii chirurgicale intr-un caz de hipertensiune pulmonara post trombembolism pulmonar. Mai mult, Societatea de Cardiologie a facut recent o investitie majora in aparatura electronica audio-video de varf ca prim pas spre crearea unui canal TV on-line dedicat educatiei medicale, atat a personalului medical cat si a publicului larg, fapt care va umple un gol imens resimtit acum in mass-media din tara noastra”, a declarat Gabriel Tatu-Chitoiu, presedintele Societatii Romane de Cardiologie.

Pentru detalii suplimentare privind Congresul National de Cardiologie, va invitam sa accesati linkul www.congrescardiologie.ro.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Congresul-National-de-Cardiologie_-la-editie-de-jubiliara---Viitorul-incepe-azi__21724/

lauff lautf laurf