Imprimare

Sistemul privat de sanatate, discriminat in privinta salariilor

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Patronatul Furnizorilor de Servicii Medicale Private – PALMED acuza statul roman de discriminare in forma continuata si anunta ca va depune o noua plangere la Consiliul Concurentei.

Actiunea vine ca urmare a deciziei Guvernului Romaniei, prin ministrele Sanatatii si Muncii, de a suplimenta veniturile personalului medical din spitalele publice, prin cresterea salariilor si o alta formula de remuneratie a orelor de garda, pe baza unui contract cu timp partial de munca.

"Este pentru a doua oara cand suntem pusi in fata faptului implinit, de a accepta o discriminare clara intre cele doua sisteme de sanatate, public si privat, printr-un tratament diferentiat al furnizorilor de servicii. Guvernul Romaniei, prin ministerele implicate, nu tine cont de prevederile legale in vigoare. Vrem sa se inteleaga clar - Nu suntem impotriva maririlor veniturilor din sistemul public, a caror necesitate o sustinem, dar tratamentul trebuie sa fie acelasi si pentru furnizorii privati. Sigur, nu cerem bani pentru salarii, ci acceptarea necesitatii si legiferarea unei contributii suplimentare, care sa vina din partea pacientului care doreste sa beneficieze de servicii medicale. Daca in sistemul de stat se suplimenteaza fonduri printr-o actiune clara de coplata, de ce nu am beneficia si noi de aceasta masura?", sustine Cristian Hotoboc, presedintele PALMED.

Patronatul Furnizorilor de Servicii Medicale Private – PALMED a inregistrat la Consiliul Concurentei, sub numarul 12683/20.10.2015, o sesizare cu referire la noile prevederi introduse prin HG nr.791/2015, art.20, pentru punerea in aplicare a Ordonantei de urgenta a Guvernului nr.35/2015 care, in opinia PALMED, instituie masuri discriminatorii de favorizare a unitatilor sanitare publice, in detrimentul celor private.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Sistemul-privat-de-sanatate_-discriminat-in-privinta-salariilor_21728/

lauff lautf laurf