Imprimare

Magna cume laude pentru absolventii UMF “Carol Davila” din Bucuresti

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Cu doar cateva zile inaintea deschiderii noului an universitar, se incheie ciclul festivitatilor de absolvire 2016 a Universitatii de Medicina si Farmacie “Carol Davila” din Bucuresti. Dupa ce, luna aceasta s-au derulat manifestari similare ale absolventilor facultatilor de Farmacie, Medicina Dentara, Moase si Asistenta Medicala, cea de-a IV-a festivitate apartine absolventilor Facultatii de Medicina. Cele patru facultati ale UMF “Carol Davila” din Bucuresti numara anul acesta 1.580 de absolventi.

Intitulata generic “Thoma Ionescu”, promotia 2016 a Facultatii de Medicina a UMF „Carol Davila” si-a etalat cei 898 de licentiati pe scena Salii Palatului din Bucuresti, unde au intitulat Gaudeamus Igitur.

Totodata, rectorul prestigioasei institutii de invatamant, Acad. I.Sinescu va acorda magna cume laude promotiei ce poarta numele intemeietorului scolii romanesti de anatomie si chirurgie „Thoma Ionescu”, facand inca o data apel la memoria colectiva in ceea ce priveste rolul si importanta cercetarii stiintifice medicale, pe care reputatul profesor le-a avut si impregnat in dezvoltarea medicinei romanesti. „Mai mult sau mai putin sinuos, am parcurs impreuna cei sase ani de studiu ai facultatii de medicina, dar va amintesc ca adevarata responsabilizare a dumneavoastra in implinirea profesionala, abia de acum incepe, iar faptul ca reprezentati promotia „Thoma Ionescu”, va aduce o obligatie in plus in ceea ce priveste performanta in medicina romaneasca, iar urmatoarea treapta din ierarhia valorii in medicina, pe care sunt sigur ca veti urca, o reprezinta examenul de rezidentiat” le transmite tinerilor absolventi, Acad. I.Sinescu, Rector al UMF „Carol Davila” Bucuresti.

Au luat cuvantul si sefii de promotie 2016 ai celor patru facultati ale UMF, care au expus lectii invatate in anii studentiei si planurile de viitor in domeniul medical, aducand multumiri cadrelor didactice.

“Toti acesti tineri absolventi merita felicitati sincer pentru devotamentul si abnegatia de care au dat dovada pe intreg parcursul anilor de studiu si sa speram, ca societatea romaneasca in ansamblul ei, ii va aprecia, incuraja si sprijini in dezvoltarea lor profesionala, pastrandu-i in tara ca pe un bun de o valoare deosebita” a precizat, Acad.I.Sinescu, Rectorul UMF „Carol Davila” Bucuresti.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Magna-cume-laude-pentru-absolventii-UMF-_Carol-Davila_-din-Bucuresti_21733/

lauff lautf laurf