Imprimare

Radioterapia oncologica – o faza importanta in tratamentul cancerului

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Radioterapia este una dintre cele mai importante arii medicale din spectrul oncologic, de aceea, in contextul unor multitudini de cazuri severe, cea mai mare provocare a specialistiilor din acest domeniu este aceea de a aplica terapia intr-un mod extrem de precis. Expertii de la Centrul Medical Anadolu aplica radioterapia oncologica astfel incat efectele secundare sa fie minime asupra pacientului.

Radioterapia oncologica - o faza importanta in tratamentul cancerului

Radioterapia utilizeaza doze targetate si bine aplicate de radiatii asupra zonei tumorale, ce ajuta la combaterea celulelor canceroase, fara a afecta zonele sanatoase din jurul tesuturilor. Centrul Oncologic din cadrul Centrului Medical Anadolu utilizeaza 3 tehnologii medicale pentru tratarea cancerului, dintre care doua aparaturi TrueBeam si o masinarie Cyberknife.

“Suntem printre pionierii in instalarea si utilizarea tehnologiei Cyberknife si suntem considerata cea mai experimentata echipa din Europa din acest domeniu. In plus, suntem experti in utilizarea unor tehnologii medicale ceva mai sofisticate, cum ar fi: IMRT sau Radioterapia Intensiva Modulata”, spune Kayihan Engin, profesor in radioterapie oncologica la Centrul Medical Anadolu.

Centrul Medical Anadolu vine cu o abordare multidisciplinara in tratamentul cancerului

Specialistii de la Centrul Medical Anadolu utilizeaza o abordare integrata si multi-disciplinara in tratarea cancerului. In schema de tratament, tehnologia joaca un rol important, iar aparatura Cyberknife este considerata extrem de importanta pentru o mai buna precizie.
Masinaria medicala a fost creata pentru tratarea anumitor tipuri de tumori din zonele foarte sensibile, ce pot fi usor afectate de radiatiile oncologice.

Radioterapia oncologica este extrem de eficienta in tratarea cancerului si include si alte terapii adiacente, precum: IMRT, Radioterapia Intensiva Modulata, tehnica VMAT, dar si terapia vilumetrica Arc. Aceste terapii medicale sunt utilizate in numeroase cazuri de cancer, in cazul tumorilor amplasate in zona gatului si a capului, in cazul cancerului pulmonar sau in cazul cancerului de prostata.

Pe langa Cyberknife, tehnologia Truebeam este de asemenea utilizata la Centrul Medical Anadolu in toate cazurile care necesita radiologie oncologica.

“La Centrul Medical Anadolu ne asiguram ca dozele de radiatii, pe care le aplicam in zona tumorala, sa fie eficiente in tratarea cancerului, dar fara ca acestea sa afecteze tesuturile sanatoase din jur. In focusul nostru se afla si minimizarea efectelor secundare pe cat posibil, Kayihan Engin”, profesor in radioterapie oncologica la Centrul Medical Anadolu.

Expertii de la Centrul Medical Anadolu au peste 10 ani de experienta in utilizarea tehnologiei Cyberknife in terapiile de radiologie oncologica. In plus, colaborarea cu specialistii Centrului Medical John Hopkins are rolul de a extinde zona de expertiza medicala in cazurile medicale dificile, prin oferirea de consultanta specializata.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Radioterapia-oncologica-_-o-faza-importanta-in-tratamentul-cancerului_21737/

lauff lautf laurf