Imprimare

Sprijin comun pentru extinderea Institutului de Boli Cardiovasculare Iasi

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Pentru prima data de la infiintarea Institutului de Boli Cardiovasculare „Prof. Dr. George I.M. Georgescu” (IBCV) toti factorii de decizie de la nivel guvernamental, european si local si-au unit fortele pentru o cauza nobila si anume extinderea activitatii Institutului.

La Institutul de Boli Cardiovasculare a avut loc o vizita importanta la care au participat Comisarul European pentru Politica Regionala doamna Corina Cretu, Ministrul Sanatatii Ec. Vlad Voiculescu, primarul municipiului Iasi dl. Mihai Chirica, presedintele Consiliului Judetean dl. Marcel Popa si Dr. Vasile Cepoi, presedintele Autoritatii Nationale de Management al Calitatii in Sanatate.

Proiectul de dezvoltare si extindere propus de conducerea Institutului de Boli Cardiovasculare vizeaza domeniul asistentei ambulatorii, a chirurgiei cardiovasculare si a cardiologiei pediatrice si de asemenea in domeniul tratamentului insuficientei cardiace refractare (dispozitive de asistenta cardiaca si transplant cardiac).

Conducerea Institutuli de Boli Cardiovasculare i-a prezentat Ministrului Sanatatii proiectul privind extinderea Institutului, investitie estimata la 15 milioane de euro. Vlad Voiculescu a apreciat activitatea personalului medical dar si cea a mangerului: „Am remarcat cu bucurie standardele acestui spital. Mi-ar placea sa mai vad astfel de spitale, inclusiv in capitala tarii. Mi-ar placea sa vad ceva mai des asemenea manageri care sa gestioneze lucrurile in asa fel incat personalul sa-i respecte, sa fie sustinuti de intreaga echipa. Acest spital s-a dezvoltat pe baza unei viziuni, lucrurile par sa fie bine integrate si sa aiba un viitor. Acel viitor am vrea sa-l sustinem si noi”.

Finantarea pentru noul centru poate fi asigurata de Ministerul Sanatatii, dar si din fonduri de la Uniunea Europeana. Centrul ar urma sa functioneze intr-o cladire noua construita in vecinatatea cladirii unde functioneaza Institutul de Boli Cardiovasculare, iar activitatea de ambulator a unitatii in fosta cladire a Policlinicii cu Plata Copou, unitate care ar urma sa intre in proces de reabilitare si modernizare. 

„Succesul proiectelor implementate au intarit credinta oficialitatilor guvernamentale si europene ca Institutul de Boli Cardiovasculare Iasi poate dezvolta proiecte indraznete pentru a oferi servicii medicale performante populatiei Romaniei. Ministrul Sanatatii cat si Comisarul European au dat asigurari ca prin eforturi comune vor ajuta la dezvoltarea chirurgiei pediatrice in zona Moldovei”, a declarat Prof. Dr. Grigore Tinica, managerul Institutului de Boli Cardiovasculare Iasi.

Comisarul european Corina Cretu a sustinut ca Institutul este singurul din regiunea Nord-Est care ofera servicii medicale complexe in domeniu a carui dezvoltare a fost sustinuta prin fondurile europene din precedentul ciclul bugetar. Prin investitiile din fonduri europene, au fost imbunatati serviciile de diagnosticare.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Sprijin-comun-pentru-extinderea-Institutului-de-Boli-Cardiovasculare-Iasi_21741/

lauff lautf laurf