Imprimare

UMF Bucuresti si UMF Iasi deschid noul an universitar

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Universitatea de Medicina si Farmacie „Carol Davila” din Bucuresti si Universitatea de Medicina si Farmacie ”Grigore T. Popa” au deschis portile pentru noul an universitar 2016-2017.

Cele doua universitati, au avut prezenti la festivitatatile de deschidere, alaturi de studenti, rectorii, prorectorii si decanii facultatilor.

La Bucuresti, evenimentul deschiderii al UMF s-a desfasurat in Amfiteatrul “George Emil Palade” din cadrul Facultatii de Medicina si a inclus deschiderea oficiala a „Zilelor Universitatii”, a Salonului National de Carte Universitara - editia a X a si a „Zilelor Studentilor Medicinisti”, cat si acordarea titulaturii “George Emil Palade” promotiei 2016.

„Istoria celor 159 de ani de la infiintarea scolii de medicina din tara noastra, se poate defini in primul rand prin marturiile marilor personalitati care s-au format aici si si-au pus amprenta in cercetarea stiintifica medicala mondiala. Iata ca, o astfel de personalitate, George Emil Palade (laureat al premiului Nobel) este, incepand de astazi, portdrapelul promotiei 2016 si sper, ca peste ani, din mijlocul acestei generatii sa rasara cel putin un nou premiu Nobel, atingandu-se astfel performanta marelui savant roman” sustine rectorul UMF „Carol Davila” din Bucuresti, Acad. I.Sinescu.

In prezent, prin cele patru facultati ale Universitatii de Medicina si Farmacie „Carol Davila” din Bucuresti, se scolarizeaza numai in cadrul ciclului de studii universitare de licenta, un numar de peste 10 mii de studenti, dintre care 1.495 vor pasi pentru prima oara treptele Universitatii.

Ceremonia de deschidere a anului universitar la UMF Iasi a avut loc in Piata Natiunii. Tema centrala a ceremoniei de deschidere a fost noua identitate vizuala a universitatii, devoalata in cadrul unui spectacol de lasere si lumini.

Prof. univ. dr. Viorel Scripcariu a transmis un mesaj de intampinare celor aproape 2 mii de boboci din anul I : ”Este o etapa pe care va asigur ca n-o veti uita. E «copilaria vietii de adult», primii ani in care veti incepe sa simtiti viata in plina lumina, ceva mai departe de umbra protectoare a familiei care accepta uneori cu dificultate ca nu mai sunteti copii. Imi place sa cred ca oamenii pe care ii veti intalni in Universitatea noastra – fie ei cadre didactice sau colegi din ani superiori – vor face aceasta tranzitie placuta si memorabila pentru voi”.

Universitatea de Medicina si Farmacie „Grigore T. Popa” si-a premiat studentii care s-au remarcat in cercetarea stiintifica, au participat la conferinte sau la congrese, au obtinut premii, s-au remarcat in voluntariat sau in actiuni legate de responsabilitatea sociala. De asemenea, a fost acordat un premiu special ”pentru implicare si responsabilitate sociala”.

 

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/UMF-Bucuresti-si-UMF-Iasi-deschid-noul-an-universitar_21739/

lauff lautf laurf