Imprimare

Masa rotunda „Realitatile si provocarile fizioterapiei in Romania si necesitatea reglementarii profesiei”

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Situatia fizioterapiei in Romania e una dificila. Exista profesionisti pregatiti in domeniu, insa, din cauza unor obstacole birocratice, multi nu pot fi asimilati corespunzator pe piata muncii.

In acest context, se va organiza o masa rotunda, imediat dupa ceremonia de deschidere a celei de-al XI-lea Congres National de Fizioterapie, organizat de Federatia Romana de Fizioterapie.

Cei doua sute de participanti inscrisi la Congres vor putea sa li se adreseze direct reprezentantilor oficiali prezenti la masa rotunda, care va avea tema „Realitatile si provocarile fizioterapiei in Romania si necesitatea reglementarii profesiei”.

Discutia va fi moderata de Melania Medeleanu, iar subiectele propuse spre dezbatere sunt:

1. Dificultati in obtinerea autorizatiei de libera practica;
2. Discriminari privind angajarea absolventilor in sistemul de sanatate public si privat;
3. Obstacole in infiintarea cabinetelor de libera practica;
4. Dificultati in sustinerea examenului pentru obtinerea gradului profesional principal/specialist;
5. Modalitati concrete de solutionare privind implementarea unui singur titlu profesional, a unei curricule universitare comune si a unui domeniu unic de pregatire.  

Au confirmat deja prezenta: doamna Secretar de Stat Monica Althamer, Ministerul Sanatatii; doamna Director Executiv Cristina Pelin, DSP Bucuresti; domnul Paul Nicolae Petrovan, prefect al Municipiului Bucuresti; doamna Director General Gianina Chirazi si consilier Oana Salomia, Centrul National de Recunoastere si Echivalare a Diplomelor; reprezentanti ai Facultatii de Moase si Asistenta Medicala „Carol Davila” Bucuresti, Facultatii de Educatie Fizica si Sport din cadrul Universitatii „Stefan cel Mare” Suceava si de la Universitatea „Spiru Haret”, ai Facultatii de Stiinte din Pitesti, Facultatii de Stiinte ale Miscarii, Sportului si Sanatatii Bacau si Facultatii de Bioinginerie medicala din Iasi.

Se asteapta confirmarea si din partea reprezentantilor Comisiei pentru Sanatate si Familie, Camera Deputatilor, ai Ministerului Educatiei Nationale si Cercetarii stiintifice, precum si ai Autoritatii Nationale pentru Calificari.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Masa-rotunda-_Realitatile-si-provocarile-fizioterapiei-in-Romania-si-necesitatea-reglementarii-profesiei__21744/

lauff lautf laurf