Imprimare

Incep protestele in Sanatate

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Federatia Sindicala Hipocrat din Romania declanseaza o serie de proteste. Din 10  pana in 14 octombrie, protestul va fi marcat prin purtarea unei banderole albastre.

"Initiem un demers care ar trebui sa continue cu intrevederi la care sa se discute aplicat, pentru prezentarea revendicarilor si solutionarea lor. Am persevarat in actiunile noastre si consideram ca trebuie sa gasim solutiile potrivite pentru o situatie care a generat o stare de confuzie si revolta. In caz contrar, asa cum am anuntat deja la mijlocul acestei saptamani, notificam autoritatile cu privire la deschiderea conflictului de munca", sustine Ion Cotojman, presedintele Federatiei Sindicale Hipocrat.

Calendarul protestelor va continua dupa cum urmeaza:
17 – 21 octombrie 2016 - pichetare si intreruperea temporara a activitatii;
31 oct 2016 – declansarea grevei generale.

Ca urmare a nemultumirilor sesizate de categorile profesionale reprezentative din cadrul Federatiei Sindicale Hipocrat, pe fondul unor neconcordante legislative dublate de intarzierea sau neasumarea unor decizii rectificative, Federatia Sindicala Hipocrat din Romania cere autoritatilor statului:

- emiterea de urgenta a modificarilor Ordinului Ministrului Sanatatii 870/2004, in vederea corelarii cu O.U.G. 20/2016 si identificarea solutiilor reale de motivare a medicilor care urmeaza sa acopere normele de munca vacante, generate de vidul de specialisti pe diverse specialitati medicale, chirurgicale sau de urgenta;

- crearea unui cadru legal pentru admiterea in invatamantul superior a asistentilor medicali cu studii medii si vechime in specialitate, in vederea parcurgerii unor programe de formare unice, la nivel national si totodata pentru respectarea standardelor si curiculelor europene de formare a personalului medical cu studii superioare;

- o salarizarea unitara a personalului medical, in orice sector de activitate in care se asigura act medical, o salarizare corespunzatoare a personalului T.E.S.A. si a functionarilor publici din cadrul Directiilor de Sanatate Publica, in concordanta cu salarizarea din sectorul de activitate Sanatate;

- acordarea sporurilor pentru conditii deosebite de munca la salariile actuale, si nu la cele din anul 2009;

- acordarea tichetelor de vacanta si de masa pentru toti salariatii din sistemul de sanatate si asistenta sociala;

- finantarea corespunzatoare a sistemului de sanatate romanesc, in vederea angajarii de personal pentru acoperirea deficitului de personal si stoparii migratiei, precum si pentru imbunatatirea satisfactiei pacientilor si asigurarii resurselor necesare pentru servicii de calitate.

"Masurile fac parte din campania «Primavara Medicala», initiata de Federatia Sindicala Hipocrat din Romania, formatiune care ramane astfel consecventa apararii drepturilor si intereselor membrilor de sindicat din sistemul public de sanatate si asistenta sociala, precum si ale pacientilor", completeaza Ion Cotojman, presedintele Federatiei Sindicale Hipocrat.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Incep-protestele-in-Sanatate_21753/

lauff lautf laurf