Imprimare

AMISA: donatie pentru Asociatia Purtatorilor de Stoma Cutanata din Romania

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Update:

Dl. Radu Ganescu, Presedintele Coalitiei Organizatiilor Pacientilor cu Afectiuni Cronice din Romania, face urmatoarea declaratie publica:

"Referitor la informatiile furnizate de Ministerul Sanatatii ieri referitor la sectia noua pentru bolnavii de talasemie majora si hemofilie din cadrul Institutului National de Hematologie Transfuzionala, trebuie sa precizez urmatoarele:

- In prezent Institutul National de Hematologie Tranfuzionala nu are o astfel de sectie. Exista doua camere la parter, asa cum s-a declarat, cu aceasta destinatie de cativa ani, insa ele nu sunt amenajate. Invitam presa sa mearga si sa vada cu ochii ei aceasta ”sectie”.

- Nu au fost luate masuri administrative pentru organizarea acestei sectii. Nu este semnat nici un ordin de ministru care sa organizeze acest centru si nici macar in transparenta decizionala nu este propus un astfel de proiect;

- In prezent, ne confruntam cu lipsa sangelui, dar si a reactivilor.

Prin urmare, consider ca problema tratamentului pacientilor cu talasemie majora si hemofilie va fi rezolvata atunci cand va fi aprobata aceasta sectie oficial si va fi amenajata, astfel incat sa fie functionala. Pana atunci, ca si in ultimii 10 ani avem doar promisiuni.

Ca pacient, as vrea sa mi se raspunda in scris daca pe data de 23 octombrie imi pot lua tratamentul din noua sectie din INHT".

Asociatia Modeneza pentru Incontinenti si Stomizati (AMISA) cu sprijinul Crucii Rosii Italiene, al Fundatiei italo-americane Phillipo Marazzi si al Ordinului Cavalerilor de Malta va face o donatie catre Asociatia Purtatorilor de Stoma Cutanata din Romania. Valoarea totala a donatiilor se ridica la aproximativ 1,4 milioane de euro.

La evenimentul organizat cu aceasta ocazie, vor participa: Stefano Piazza, presedintele Asociatiei Modeneze de Incontinenti si Stomizati si vicepresedintele Federatiei Asociatiilor de Incontinenti si Stomizati din Italia, Teresa Malieni, presedinte Crucea Rosie Italiana - Modena, Marius Pop, presedintele Asociatiei Purtatorilor de Stoma Cutanata din Romania, dr. Marius Genata, co-fondator al Centrului pentru Inovatie in Medicina, dr. Flavius Pavelescu, medic de familie.

In Romania exista peste 50.000 de pacienti purtatori de stome cutanate (colo, ileo si urostome) care primesc de la Casa Nationala de Asigurari de Sanatate materiale sanitare gratuite.

Donatia facuta de AMISA consta in doua camioane de colostome (anus contra naturii), ileostome (legarea partii terminale a intestinului subtire la un orificiu practicat pe piele), urostome (protezare la nivelul aparatului renal) si produse de ingrijire a protezelor.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/AMISA_-donatie-pentru-Asociatia-Purtatorilor-de-Stoma-Cutanata-din-Romania_21756/

lauff lautf laurf