Imprimare

Noutati examen Rezidentiat 2016

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Pentru sesiunea 2016 a examenului de rezidentiat din data de 20 noiembrie, Ministerul Sanatatii a majorat numarul de locuri/posturi, pentru absolventii de medicina generala, medicina dentara si farmacie, informeaza Ministerul Sanatatii.

Concursul se desfasoara in centrele universitare din Bucuresti, Cluj-Napoca, Craiova, Iasi, Târgu Mures si Timisoara.

O alta noutate pentru acest an este introducerea unor specialitati noi – cardiologie pediatrica, gastro-enterologie pediatrica, nefrologie pediatrica, oncologie si hematologie pediatrica, pneumologie pediatrica si microbiologie clinica.

Inscrierea candidatilor

Inscrierile pentru concurs se fac prin directiile de sanatate publica, respectiv prin ministerele cu retea sanitara proprie, in perioada 14-28 octombrie 2016, inclusiv. Programul de depunere a dosarelor va fi urmatorul: pentru zilele de luni pâna joi orele 9,00-15,00, respectiv 9,00-14,00 pentru zilele de vineri. Directiile de sanatate publica, respectiv ministerele cu retea sanitara proprie isi vor adapta numarul punctelor de depunere a dosarelor in functie de afluxul de candidati. Ministerul Sanatatii recomanda candidatilor sa nu astepte pâna in ultima zi inscrierea la concurs.

Documentele pe care trebuie sa le contina dosarul de inscriere a candidatului se gasesc la adresa rezidentiat.ms.ro.

Listele cu candidatii admisi in concurs, pe centre universitare si domenii, se afiseaza pe site-ul rezidentiat.ms.ro la data de 7 noiembrie 2016.

Desfasurarea concursului

Concursul se desfasoara sub forma de test-grila cu 200 de intrebari pentru fiecare domeniu, identice pentru toate centrele universitare in care se organizeaza concursul, pe o durata de 4 ore. intrebarile sunt diferite, in functie de domeniu.

Alegerea unui loc sau post este condiționatai de obținerea unui punctaj minim de promovare de 60% din punctajul maxim realizat la nivel nat ional pentru cele 200 de întrebairi pentru fiecare domeniu.

Ocuparea posturilor si locurilor

Ocuparea locurilor/posturilor în specialitate se face în ordinea punctajului de promovare obținut, în limita locurilor/posturilor publicate la concurs, alcaituindu-se o singurai clasificare naționalai pentru fiecare domeniu.

Alegerea locurilor/posturilor in specialitate se face la o data stabilita ulterior, prin teleconferinta, pe baza punctajului si a clasificarilor, la o data stabilita de comun acord intre Ministerul Sanatatii si universitatile de medicina si farmacie, in intervalul orar 9,00 - 21,00.

Candidatii se vor putea prezenta pentru alegerea locului/postului in unul din centrele universitare: Arad, Brasov, Bucuresti, Cluj-Napoca, Craiova, Galati, Iasi, Oradea, Sibiu, Târgu Mures sau Timisoara. Daca repartitia nu se finalizeaza in prima zi, va continua in ziua urmatoare, in acelasi interval orar, iar locurile si posturile ramase disponibile se vor afisa pe pagina de internet la sfârsitul primei zile de repartitie.

Candidatii sau imputernicitii acestora care nu sunt prezenti la data, ora si locul fixate pentru alegerea postului ori a locului in specialitate si a centrului de pregatire pierd drepturile conferite de concurs

Clasificarea pe domenii rezultai prin unificarea electronicai a rezultatelor din toate centrele universitare în care s-a desfaișurat concursul, stabilite în urma aplicairii grilei corecte raimase definitivai. Clasificarea este naționalai și se face pentru fiecare domeniu pentru a fost organizat concursul.

Locurile și posturile raimase neocupate în urma finalizairii alegerilor vor putea fi ocupate numai printr-un alt concurs de rezidențiat.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Noutati-examen-Rezidentiat-2016_21764/

lauff lautf laurf