Imprimare

Pichetarea Ministerul Sanatatii de pacientii cu talasemie majora si hemofilie

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Pacientii cu talasemie majora si hemofilie vor picheta Ministerul Sanatatii in 19 octombrie a.c., in semn de protest pentru nerezolvarea situatiei Centrului in care se trateaza din cadrul Institutului National de Hematologie Tranfuzionala. 

Problema accesului la tratament al acestor pacienti este veche, in ultimii 4 ani periodic punandu-se problema organizarii centrului, insa acum s-a acuzatizat.

Pe 22 octombrie expira prelungirea acordata de CNAS pentru a rezolva situatia organizarii acestui centru, ceea ce inseamna ca tratamentul pentru pacientii cu hemofilie si talasemie ar putea fi sistat. Ultimele informatii, neconfirmate oficial, spun ca urmeaza ca contractul pe program sa fie prelungit pana in ianuarie, ceea ce inseamna o rostogolire a problemei, urmand ca in ianuarie pacientii sa se confrunte cu aceeasi problema.

De aceea, pacientii doresc sa traga un semnal de alarma si sa sensibilizeze opinia publica sa le rezolve problema accesului la tratament. 

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Pichetarea-Ministerul-Sanatatii-de-pacientii-cu-talasemie-majora-si-hemofilie_21768/

lauff lautf laurf