Imprimare

Lista serviciilor medicale decontate de CNAS

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Furnizorilor de servicii medicale aflati in contract cu casele de asigurari de sanatate vor trebui sa afiseze in incintele in care isi desfasoara activitatea, la loc vizibil, pe suport de hartie sau prin sisteme de afisaj digital, informatiile privind pachetele de servicii medicale si tarifele corespunzatoare serviciilor contractate - informeaza CNAS.

Afisarea acestor informatii, in formatul stabilit de CNAS, constituie o obligatie a furnizorilor de servicii medicale, prevazuta in Contractul-cadru pentru anii 2016 – 2017 (HG 161/2016, cu modificarile si completarile ulterioare), a carei neindeplinire poate fi sanctionata de casele de asigurari de sanatate.

Pentru indeplinirea obligatiei respective, CNAS a transmis catre casele de asigurari de sanatate machetele pentru afisarea informatiilor mentionate anterior, urmand ca acestea sa fie puse la dispozitia furnizorilor de servicii medicale in termen de trei zile lucratoare.

„Afisarea acestor informatii are ca scop cresterea gradului de informare a pacientilor referitor la serviciile medicale si tarifele decontate decontate fiecarui furnizor in parte de sistemul de asigurari sociale de sanatate. Machetele pe care le vor afisa furnizorii includ si un anunt care instiinteaza ca pentru serviciile decontate de casa de asigurari de sanatate nu se pot solicita, sub nicio forma, plati suplimentare de la asigurati” – a declarat Radu Gheorghe Tibichi, presedintele CNAS.
 

Puteti consulta lista serviciilor decontate de CNAS aici!

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Lista-serviciilor-medicale-decontate-de-CNAS_21778/

lauff lautf laurf