Imprimare

Donatii pentru echipa de voluntari SMURD

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Unitatea de primiri urgente a Spitalului de Urgenta Floreasca a primit un aparat de oxigenare extracorporala arterio-venoasa cu membrana (ECMO) din partea companiei KMG International. Pentru voluntarii medicali SMURD, compania a donat uniforme.  

“Intelegem nevoile sistemului public de sanatate si credem in datoria noastra sociala de a contribui la dezvoltarea tarii si de a acorda asistenta medicala de calitate pacientilor. Aceasta initiativa vine ca o contiuare a angajamentului pe care ni l-am asumat in 2009, cand am lansat un program de granturi pentru proiecte medicale, cu investitii depasind 5 milioane de dolari, precum si a eforturilor noastre de a mentine standarde ridicate de sanatate si siguranta pentru angajatii nostri” – a declarat Catalin Dumitru, Vicepresedinte Senior al KMGI International.

„ Vom continua aceasta colaborare pentru a dezvolta proiecte vitale, prin intermediul carora se asigura un sprijin logistic necesar activitatii desfasurate de serviciul de urgenta SMURD pentru a salva pacientii aflati in stare critica, care au nevoie de o interventie calificata, la cele mai inalte standarde profesionale.”  a declarat  Dr. Raed Arafat.

Echipamentul ECMO care asigura oxigenare extracorporala arterio-venoasa cu membrana va fi folosit pentru a sustine functiile respitorii si cardiace ale pacientilor din sectia de terapie intensiva, precum si in timpul transportului acestora de catre echipajele SMURD.

La nivelul tarii, exista doar cateva aparate ECMO in sistemul de sanatate, pretul unui singur dispozitiv ridicandu-se la circa 55.000 de euro. Dispozitivul mobil donat spitalului de urgenta Floreasca, este primul de acest fel din sistemul national de sanatate, fiind utilizat in transportul de urgenta al pacientilor.

In acest an, KMG International a achizitionat si donat Institutului National de Transfuzie Sanguina doua frigidere pentru plasma, care indeplinesc normele in vigoare si standardele europene impuse, cat si mobilier tehnico-medical pentru laboratoare.

Grupul KMG International a investit peste 8 milioane de dolari in proiecte de dezvoltare a comunitatilor la nivel national in ulimii ani, cu un numar total de peste 300.000 de beneficiari. Investitiile in sectorul medical, una dintre directiile strategice ale grupului, au vizat reabilitarea sectiilor si dotarea cu echipamente medicale a peste 60 de spitale din tara. In 2013, Spitalul Marie Curie a primit fonduri pentru a implementa – pentru prima data in Romania, tehnica ECMO (oxigenare extracorporala arterio-venoasa cu membrana) in cazul pacientilor nou-nascuti care sufera de probleme cardiace si respiratorii severe si nu reactioneaza la metodele de reanimare standard.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Donatii-pentru-echipa-de-voluntari-SMURD_21791/

lauff lautf laurf