Imprimare

Fonduri suplimentare pentru Sanatate

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Guvernul a adoptat a doua rectificare bugetara din acest an, ce include alocari financiare suplimentare, cu prioritate pentru sanatate, investitii, agricultura, politici si programe finantate prin bugetele administratiei publice locale - conform unui comunicat de presa emis de Guvern.

Rectificarea bugetara a avut in vedere redistribuirea unor fonduri care nu mai pot fi cheltuite pana la sfarsitul anului 2016, in scopul asigurarii finantarii unor programe si politici publice aflate in derulare.

Pentru domeniul sanatatii, se aloca suplimentar credite de angajament in suma de 2,21 miliarde de lei in bugetul Casei Nationale de Asigurari de Sanatate in vederea incheierii unor noi contracte cost-volum-rezultat, pentru aria terapeutica hepatita cronica.

Aceste alocari bugetare vor permite continuarea tratamentului pentru pacientii cu ciroza hepatica aflati in stadiul F4 si extinderea programului pentru pacientii cu ciroza hepatica aflati in stadiile F2 si F3. Ministerul Sanatatii a trimis deja la CNAS documentele necesare. Pe baza acestora, Casa incepe negocierile cu producatorii de medicamente pentru incheierea contractelor cost-volum-rezultat.

Incheierea contractelor in aceasta formula permite o folosire judicioasa a banilor bugetului asigurarilor de sanatate deoarece CNAS deconteaza tratamentele doar pentru pacientii care s-au vindecat ca urmare a terapiei.

Totodata, Ministerul Sanatatii a identificat economii de aproximativ 0,26 miliarde lei, adica 260 de milioane de lei, rezultate, in principal, din cheltuielile cu salariile personalului din aparatul central al ministerului si din fondurile alocate pentru achizitionarea ambulantelor SMURD.

Din cauza intarzierii procesului de licitatie publica pentru achizitionarea ambulantelor, care se estimeaza ca va fi incheiat la inceputul anului viitor, banii alocati initial nu vor putea fi folositi pana la sfarsitul anului. Prin urmare, fondurile disponibilizate de Ministerul Sanatatii vor intra in Fondul de rezerva bugetara aflat la dispozitia Guvernului, pentru a fi folositi in situatii neprevazute.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Fonduri-suplimentare-pentru-Sanatate_21802/

lauff lautf laurf