Imprimare

O sansa la viata pentru copii cu cancer

Adaugat in Stiri din domeniul medical

“Cand sistemul omoara copiii, noi le dam o noua sansa la viata!” cu acest gand a pornit la drum Asociatia Daruieste Viata cand a decis sa se implice in proiectul de modernizare al sectiei de Oncologie a Spitalului Clinic de Copii Brasov. Noua sectie a fost inaugurata de curand.

“Implicarea noastra, a Asociatia Daruieste Viata, la Spitalul de Copii Brasov arata ca se poate si in Romania, este un exemplu de bune practici pentru modernizarea unei institutii medicale de stat, conform standardelor europene. Copiii bolnavi de cancer sunt tratati, in Romania, in spitale cu toalete la comun, fiind supusi unui risc de infectii crescut. Am lucrat cu specialisti, am recompartimentat spatiul, pentru a crea saloane de 2 si 3 paturi, cu grup sanitar propriu, pentru a asigura circuitele prevazute in protocoalele medicale, am folosit materiale de cea mai buna calitate, pentru a asigura conditii optime de mentinere a igienei, iar designul are la baza terapia culorii, pentru a-i face pe copii sa se simta ca intr-un mare loc de joaca. Aceasta este abordarea pe care o avem si pentru construirea primului spital dedicat copiilor bolnavi de cancer, la spitalul Marie Curie, din Bucuresti: asistenta medicala la standarde europene si grija pentru copii”, a declarat Carmen Uscatu, presedintele Asociatiei Daruieste Viata.

Inainte de modernizare, Sectia de oncologie de la etajul cinci a Spitalului Clinic de Copii din Brasov avea 25 de locuri in 12 saloane, fara grupuri sanitare proprii; cu mobilier invechit si paturi din fier. Existau doar doua grupuri sanitare pe sectie – unul pentru fete si altul pentru baieti. Asadar, conditiile pentru tratarea micutilor bolnavi erau inadecvate, ingreunand procesul de recuperare.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/O-sansa-la-viata-pentru-copii-cu-cancer_21807/

lauff lautf laurf