Imprimare

Noua forma a Regulamentului privind timpul de munca si efectuarea garzilor

Adaugat in Stiri din domeniul medical

 Ministerul Sanatatii a finalizat noua forma a Ordinului Ministrului Sanatatii 870/2004 care reglementeaza timpul de munca al personalului medical si efectuarea garzilor de catre medici.

Noua forma aduce numeroase schimbari pozitive pentru personalul medical.

In primul rand, ordinal introduce conceptul de flexibilizarea a timpului de munca pentru medici. Aceasta inseamna ca un medic poate sa efectueze cele 30 sau 35 de ore de munca saptamanale in mod diferentiat pe zile, in functie de volumul activitatii.

In al doilea rand, este introdusa obligativitatea ca, dupa efectuarea unei garzi, medicii sa beneficieze de 24 de ore de repaus. in felul acesta, se evita ca oboseala acumulata in timpul garzilor sa aiba o influenta negativa asupra starii de sanatate a medicului si asupra calitatii ingrijirilor acordate pacientilor.

Nu in ultimul rand, orele petrecute de medici in garda reprezinta vechime in munca si in specialitate. in acest mod, activitatea in garda este cuantificata in beneficiul medicilor care o efectueaza.

Noua forma a ordinului (aici) a rezultat in urma unui process laborios de consultare cu personalul medical si reprezentantii sindicatelor. Elaborarea acestui ordin este inca un semn al angajamentului Ministerului Sanatatii fata de sprijinirea personalului medical. De altfel, reglementarea timpului de munca este una dintre actiunile incluse de Ministerul Sanatatii in Planul Multianual pentru Dezvoltarea Strategica a Resurselor Umane din Sanatate 2017-2020, lansat in cursul zilei de astazi la Palatul Victoria.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Noua-forma-a-Regulamentului-privind-timpul-de-munca-si-efectuarea-garzilor_21817/

lauff lautf laurf