Imprimare

Clinica dentara ce trateaza dentofobia

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Medicul Christian Marmandiu, ce detine o expertiza internationala de 28 ani in stomatologie si artistul Nicolae Voiculet, Ambasador al Turismului Romanesc, au realizat proiectul discografic de muzicoterapie, numit “Art meets art”, special creat pentru dentofobi (pacienti cu teama de dentist), precum si pentru copii, o noutate pentru piata din Romania.

"Romania se afla la finalul clasamentului in Europa la capitolul sanatate orala. Una dintre cele mai intalnite bariere ale oamenilor atunci cand vine vorba despre vizita la dentist, este teama. De aceea, prin proiectul discografic “Art meets art” vrem sa venim in sprijinul pacientilor nostri si, pe langa tratamentele la cele mai inalte standarde de profesionalism, dotari de ultima generatie, sa le oferim si confort emotional – a declarat medicul Christian Marmandiu, CEO-ul clinicii.

In medicina dentara, muzica ii ajuta pe pacienti sa depaseasca anxietatea, inducandu-le o stare de siguranta si de incredere.

Cele 8 piese elaborate de muzicianul, Nicolae Voiculet poarta cu ele misterul si puterea vindecatoare a muzicii naiului si vor fi ascultate de catre pacientii clinicii Swiss Ecodent, in timpul interventiilor chirurgicale dar si al tratamentelor dentare obsinuite.

"Art meets Art" – pentru ca la baza genialitatii sta performanta, legatura dintre cele doua stiinte si motorul care a dat nastere unei muzici avansate, in ton cu vibratia vietii si frecventa sunetelor inalte. 

Alaturi de proiectul “Art meets Art” s-au lansat doua noi servicii pentru pacienti: lucrari protetice realizate exclusiv in Elvetia ce beneficiaza de o garantie de 25 ani si programul de preventie a cancerului oral.

Testul de depistare a cancerului oral se va realiza cu ajutorul aparatului ORAL ID, singurul aparat din lume atestat de Asociatia Americana de Stomatologie, care poate depista orice forma de cancer oral, in stare incipienta, in doar 2 minute. Testarea este gratuita, inclusa in pachetul de profilaxie.

Se spune despre medicina ca salveaza vieti; muzica insa, le schimba. Stiinta a dovedit puterea vindecatoare a notelor muzicale pentru minte, trup si suflet. Inlantuirea miraculoasa dintre muzica si medicina este un fenomen pe care astazi stiinta il recunoaste. Tot ea a ales, dintre multitudinea de genuri, pe acela care vindeca prin vibratii binefacatoare: muzica clasica.

Dovada sta practica medicala, unde muzica este prezenta in cele mai neasteptate forme. Diapazonul, instrument nelipsit unui muzician, este folosit de medici pentru a examina reflexul auditiv. In cabinetul medicului cardiolog, inima este un solist ce interpreteaza o partitura a vietii. Medici chirurgi din toata lumea asculta muzica in salile de operatie fiindca le confera o extraordinara capacitate de concentrare.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Clinica-dentara-ce-trateaza-dentofobia_21814/

lauff lautf laurf