Imprimare

Premiera chirurgicala internationala la Institutul de Boli Cardiovasculare Iasi

Adaugat in Stiri din domeniul medical

O echipa de chirurgi de la Institutul de Boli Cardiovasculare "Prof.dr George .I.M Georgescu" din Iasi si de la Spitalul de Recuperare din Iasi au efectuat, in premiera internationala, o interventie chirurgicala in timpul careia o femeie a fost operata pe cord si i s-a efectuat o protezare de sold.

Pacienta in varsta de 86 de ani a fost internata la Institutul de Boli Cardiovasculare din cauza unei afectiuni cardiace pentru care era nevoie de o protezare aortica. Cu o zi inainte de operatie, femeia a lesinat si in cadere si-a fracturat soldul stang ceea ce a dus la amanarea interventiei.

„Institutul de Boli Cardiovasculare din Iasi dispune de o sala de interventii cardiovasculare hibride care a permis realizarea acestei interventii. In cazul pacientei s-a efectuat doua dintre cele mai complicate interventii chirurgicale din zona cardiaca si ortopedica", a declarat prof. dr Grigore Tinica, managerul Institutului de Boli Cardiovasculare Iasi in cadrul Conferintei de Presa organizate in urma acestei interventii.

Interventia pentru afectiunea cardiaca a durat mai bine de doua ore, cu patru ore mai putin daca medicii ar fi recurs la o alta abordare. Dupa ce a fost rezolvata problema cardiaca, echipa condusa de Paul Botez a efectuat a doua parte a interventiei.

"Dupa interventia pe cord, sub aceeasi anestezie care a fost prelungita am efectuat implantarea unei endoproteze pentru fractura. Particularitatea este ca pe un pacient destul de fragil, in varsta, in timpul unei interventii chirurgicale s-au rezolvat doua endoprotezari echivalente unor transplanturi. Interventia a iesit perfect", a subliniat prof.dr. Paul Botez, seful Clinicii de Ortopedie din cadrul Spitalului de Recuperare Iasi.

In urma interventiei efectuate pacienta se va putea deplasa la numai o zi de la efectuarea interventiei.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Premiera-chirurgicala-internationala-la-Institutul-de-Boli-Cardiovasculare-Iasi_21821/

lauff lautf laurf