Imprimare

Tensiometru revolutionar ce poate depista aritmiile

Adaugat in Stiri din domeniul medical

O tehnologie japoneza de ultima generatie (HIRA) este incorporata in tensiometrul revolutionar ce poate depista aritmiile.

Теhnologia HIRA (Heartbeat Irregularity Rate Analyzer), care are rolul de a analiza riscul creat de ritmul neregulat al inimii - aritmia, analizeaza riscul produs de aceasta, simultan cu masurarea tensiunii arteriale.

HIRA urmareste aparitia aritmiei si, dupa doar sapte masurari, determina patru niveluri de risc: de la „Zero“ – totul este in regula, pana la „Nivelul trei“– cand se recomanda vizita la medic cat mai curand.

Scopul acestei tehnologii este ca tot mai multi oameni sa inteleaga daca sufera de aritmie, care este gradul de risc si sa poata lua masurile necesare pentru a-si proteja sanatatea si viata.

Conform datelor oferite de World Life Expectancy, in Romania, 57% din cazurile de deces sunt direct sau indirect legate de problemele hipertensiunii. in baza unor date preliminare rezultate in urma masurarilor tensiunii arteriale, 13% din populația hipertensiva din Romania prezinta aritmii, insa doar 4% dintre cei afectați sunt constienți de aceasta condiție. Adesea, aritmia nu constituie o amenintare la adresa sanatatii. Unele aritmii insa pot provoca simptome ingrijoratoare sau chiar periculoase pentru viata. Acestea pot fi cauza afectarii muschiului cardiac, pot conduce la formarea de trombi si apoi la atac cerebral sau infarct.

Noul tensiometru este sigur si se poate utiliza usor la domiciliu. Pentru a masura nivelul tensiunii arteriale este necesara apasarea unui singur buton, iar dispozitivul va porni. Acest lucru confera comoditate, in special pentru persoanele in varsta si pentru cele care nu sunt familiarizate cu tehnica.

De asemenea, dispozitivul este prevazut cu indicatori ce semnaleaza o pozitionare inexacta si incorecta a mansetei sau deplasarea in timpul masurarii, ceea ce poate conduce la o masurare inexacta. Dispozitivul se prezinta pe piata intr-o cutie special conceputa pentru a fi cat se poate de bine protejat in cazul unei caderi nedorite.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Tensiometru-revolutionar-ce-poate-depista-aritmiile_21822/

lauff lautf laurf