Imprimare

40.000 de lei pentru copiii cu autism, stransi la Balul Bucuriei

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Prima editie a Balului Bucuriei a fost un eveniment dedicat strangerii de fonduri in beneficiul copiilor cu tulburari din spectrul autist aflati in grija Asociatiei Terapie Comportamentala Aplicata. Evenimentul a generat strangerea de fonduri in valoare de 40.000 de lei, proveniti din donatiile si sponsorizarile participantilor si invitatilor. Aceasta suma va fi folosita in anul 2017 pentru a sustine recuperarea copiilor cu autism cazuri sociale de la ATCA si pentru achizitionarea de licente pentru testul ADOS (instrument esential de diagnostic pentru autism), astfel incat orice copil caz social, suspect de autism si indrumat catre centrele de terapie ATCA, sa poata beneficia de evaluare si diagnosticare gratuite.

Evenimentul Balul Bucuriei a fost organizat de ATCA, in parteneriat cu Palatul Ghica Tei, Teatrul National din Bucuresti si Fundatia Calea Victoriei. Peste 150 de persoane au participat la acesta seara de gala iar fondurile obtinute au provenit din cumpararea de catre participant de bilete la tombola organizata in cadrul evenimentului, din sponsorizari si donatii oferite de catre participanti, si dintr-o licitatie cu obiecte donate de actorii Teatrului National.

„Seara aceasta este despre copiii cu autism, despre parintii lor, si este despre dumneavoastra, toti cei care ajutati aceste destine”, a multumit Anca Dumitrescu, presedintele ATCA, in mesajul sau de recunostinta adresat participantilor la Balului Bucuriei.

„Actorii TNB au acceptat fara nici o ezitare invitatia de a participa la acest eveniment special. Chiar si cei care nu au reusit sa participe prin prezenta, au inregistrat cate un mesaj care a fost transmis video la Balul Bucuriei. Intreaga echipa TNB a fost fericita ca a putut ajuta acest eveniment si spera sa continue colaborarea cu ATCA pe termen lung atat in ceea ce priveste Balul Bucuriei, cat si in ceea ce priveste alte evenimente sau actiuni in beneficiul copiilor cu autism care sunt ingrijiti prin terapie la centrele asociatiei", potrivit Departamentului Strategii Culturale si Comunicare TNB.

„Suntem onorati ca am fost invitati sa punem umarul in acest proiect curajos, derulat de oameni inimosi si dedicati si speram ca in fiecare an acest bal sa aduca bucurie copiilor si tuturor celor care doneaza pentru proiecte care schimba lumea in bine", a declarat Sandra Ecobescu, Presedinte al Fundatiei Calea Victoriei.

Balul a fost deschis de cunoscuta actrită si cantareata Tania Popa, urmata de momente deosebite realizate de artistii Magda Catone, Armand Calota, Eduard Adam, Lamia Beligan si Medeea Marinescu.

Momentele cele mai impresionante au fost reprezentatiile copiilor cu autism de la ATCA, realizate impreuna cu copiii cu autism de la Asociatia Piano Therapy. "Va marturisesc ca nu mi-am putut imagina ca acest copii vor reusi sa recite poezie, sa cante colinde sau sa interpreteze melodii grele la pian, de Beethoven, Vivaldi sau Enescu", a spus actorul Armand Calota, prezent la eveniment, care este implicat permanent in astfel de cauze umanitare.

Reprezentatiile artistice au continuat cu Symphactory Quartet si cu un concert extraordinar sustinut de soprana Felicia Filip. Elite Bussines Woman, parteneri ai evenimentului, au sustinut un moment surpriza pentru asociatie, oferind una dintre cele mai inalte distinctii echipei ATCA, declarata de catre acest forum al femeilor de afaceri drept “Asociatia Anului 2016”.

 

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/40.000-de-lei-pentru-copiii-cu-autism_-stransi-la-Balul-Bucuriei_21827/

lauff lautf laurf