17 martie, Ziua Mondiala a Somnului
Ce este apneea in somn si care sunt riscurile acestei afectiuni care trece deseori neobservata? Aceste raspunsuri, dar si multe alte informatii utile sunt acum reunite pe Doctorsfor.ro, platforma lansata cu ocazia de Zilei Mondiale a Somnului.
Doctorsfor.ro isi propune sa traga un semnal de alarma asupra celor mai frecvent intalnite simptome, dar si asupra riscurilor pe care aceasta afectiune le are, incurajand vizitatorii website-ului sa se adreseze specialistilor pentru diagnosticare si optiuni de tratament.
Peste o jumatate de million de romani sufera de apnee.
Ce contine platforma?
Sub mesajul “Sfor usor, vise placute!”, o serie de informatii medicale despre riscurile apneei si tot ce deriva de aici sunt reunite intr-un singur loc, pentru a veni in sprijinul tuturor categoriilor de persoane predispuse la aceasta afectiune.
O sursa de informare complexa
Pentru ca dincolo de o informare corecta si avizata despre apnee, vizita la specialist este singura care poate garanta diagnosticarea corecta si metodele de tratament personalizate, in functie de tipul si gradul de apnee, utilizatorii website-ului au la dispozie lista completa a Laboratoarelor de Somnologie din tara, la care se pot adresa.
Dintre cele peste 80 de boli ale somnului, sindromul de apnee in somn este cel mai frecvent intalnit, in Romania fiind estimati ca ar exista in jur de 550 000 de adulti apneici, dintre care 5000 sunt diagnosticati anual. Doctorsfor.ro isi propune sa atraga atentia asupra apneei in somn si riscurilor pe care aceasta afectiune le presupune, atat pentru pacienti, cat si pentru cei din jurul lor, daca nu este tratata la timp si corespunzator.
Sursa: PaginaMedicala.ro
Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/17-martie_-Ziua-Mondiala-a-Somnului_21846/