Imprimare

Conferinta dedicata specialistilor din sanatate pe tema alaptarii

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Cel mai recunoscut expert mondial in domeniul lactatiei si alaptarii, cercetator si autor, Dr. Jack Newman va fi prezent, pe 8 Aprilie, la Cluj-Napoca, pentru o zi de conferinta cu viitori parinti si specialisti.

In Romania, rata de alaptare este mica, in ciuda faptului ca s-a demonstrat stiintific ca 98% dintre femei pot alapta. Astfel, exista o acuta nevoie de informare corecta in acest domeniu. Educarea mamelor si a specialistilor creste sansele alaptarii de succes, scade riscul aparitiei problemelor sau de renuntare la alaptare.

In cadrul Conferintei O zi cu Dr. Jack Newman, expertul va prezenta 5 teme de interes major, atat pentru gravide, mame, cat si pentru specialisti, spre exemplu: alaptarea in primele zile dupa nastere sau cresterea in greutate a copilului alaptat.

Penrtu specialisti Dr. Jack Newman va sustine un MasterClass pe tema medicatiei in timpul alaptarii si va raspunde la intrebari din partea acestora.

"Sper ca, prin prelegerile mele, sa ajut participantii sa inteleaga modul concret in care functioneaza alaptarea, nu doar sa enunt principii generale de genul: “laptele de mama este cel mai bun”, “alaptarea salveaza vieti”. Bineinteles, acestea sunt principii reale, dar nu o ajuta pe mama care are dureri atunci cand alapteaza sau pe cea al carei bebelus pare ca nu primeste suficient lapte din sani", a declarat Dr. NEWMAN.

Tuturor specialistilor participanti la eveniment li se acorda diplome de participare si un numar de 8 credite internationale de educatie continua (acordate de catre IBLCE – International Board of Lactation Consultant Examiners).

  
Cine este Dr. Jack NEWMAN?
Considerat un clinician desavarsit ca medic pediatru si cercetator in domeniul lactatiei, Dr. Jack NEWMAN a revolutionat modul de abordare a alaptarii eficiente si de solutionare a problemelor in alaptare. Practica medicina pediatrica de peste 40 de ani, iar acum 32 de ani, a deschis prima clinica de alaptare din lume, dedicandu-si din ce in ce mai mult timp pentru a ajuta mamele sa isi alapteze copiii.

Dr. NEWMAN a fost consultant UNICEF pentru cursul adresat personalului medical despre alaptare si evaluarea maternitatilor cu acreditarea „Baby Friendly” si a publicat o serie de articole si carti, a produs filme despre alaptare distribuite in intreaga lume, resurse importante atat pentru mamici, cat si pentru specialistii in alaptare.
 
Cui se adreseaza conferinta?
- Specialistilor care isi doresc sa isi imbunatateasca cunostintele despre alaptare si sa ofere informatii corecte proaspetei familii: medici neonatologi, pediatri, de familie, moase, asistente medicale, consultanti certificati in alaptare (IBCLC), educatori prenatali etc. 

- Viitorilor parinti care isi doresc sa detina informatii corecte in ceea ce priveste alaptarea, care inteleg importanta ei si se documenteaza inainte de nasterea copilului.

- Parintilor cu copii sub 3 ani, care considera ca alaptarea este cea mai buna hrana oferita bebelusului si care se afla in cautarea celor mai bune sfaturi, oferite de cel mai bun specialist in lactatie si alaptare.

- Altor persoane si/sau organizatii interesate de alaptare (maternitati, spitale, organizatii non-guvernamentale, sustinatori ai alaptarii), care doresc sa ofere sprijin mamei si sa cunoasca cele mai noi recomandari ale specialistilor.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Conferinta-dedicata-specialistilor-din-sanatate-pe-tema-alaptarii_21853/

lauff lautf laurf