Imprimare

Asuma-ti sa fii sanatos! , un proiect UMF Carol Davila

Adaugat in Stiri din domeniul medical

“Asuma-ti sa fii sanatos!”, este proiectul pilot prin care Universitatea de Medicina si Farmacie „Carol Davila” din Bucuresti doreste sa marcheze Ziua Mondiala a Sanatatii, 7 aprilie.

Preventie si informare medicale sunt cele doua componente care vor face obiectul acestei initiative prin care cadrele didactice ale Universitatii isi doresc sa aduca un plus de valoare relatiei dintre medic si pacient.

Potrivit initiatorilor proiectului “Asuma-ti sa fii sanatos!”, prin abordarea mai multor teme si perspective din punct de vedere al preventiei si informarii corecte medicale, populatia va reusi sa-si creeze un sistem de autoprotectie ce va reduce substantial riscul expunerii la imbolnaviri.

Fie ca discutam despre discipline precum pediatrie, urologie, cardiologie, pneumologie, ortopedie, neurologie, dermatologie sau gastroenterologie, putem spune, ca una dintre disciplinele medicale importante o reprezinta preventia.

Astfel pe parcursul a 8 saptamani, Universitatea de Medicina si Farmacie “Carol Davila” din Bucuresti va transmite, saptamanal, sub forma unui comunicat de presa sfatul unui specialist din diferite discipline medicale, textul si tema aleasa apartinand in exclusivitate autorilor.

“Consider ca este un moment in care constientizarea populatiei in ceea ce priveste importanta preventiei medicale trebuie sa reprezinte pentru noi toti o perspectiva corecta a faptului ca, prin controale medicale periodice, protectie si igiena personale, dar si prin a primi la timp sfatul unui specialist, putem reduce substantial riscul multiplelor imbolnaviri care, din nefericire sunt tot mai frecvente in randul populatiei si, din pacate, oamenii ajung la medic, in cele mai multe cazuri, mult prea tarziu” a declarat Acad. I.Sinescu, Rectorul Universitatii de Medicina si Farmacie „Carol Davila” din Bucuresti.

Potrivit acestuia “prin acest proiect pilot, initiat de catre prorectorii Universitatii noastre si care debuteaza intr-o zi de referinta pentru sanatatea globala, vom incerca, pe parcursul derularii lui, si totodata cu sprijinul mass-media, sa abordam la nivelul medicinei de preventie cele mai vaste teme, iar opiniile unora dintre cei mai buni specialisti sa ajunga in casele celor care, sunt convins ca vor intelege importanta acestor mesaje menite sa vina in sprijinul sanatatii lor, aducand un plus valoare in autoeducarea si asumarea de a fi sanatos”.

“Asuma-ti sa fii sanatos!” debuteaza astazi, cu ocazia Zilei Mondiale a Sanatatii, cu tema “Infectiile sezoniere la copil si profilaxia acestora”, opinie ce apartine in exclusivitate prof. dr. Mihaela Balgradean , medic primar pediatru - UMF- Carol Davila - spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii “ M.S.Curie”.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/_Asuma-ti-sa-fii-sanatos_-un-proiect-UMF-_Carol-Davila__21856/

lauff lautf laurf