Imprimare

Simulare examen admitere la Medicina

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Societatea Studentilor Medicinisti din Iasi(SSMI), Societatea Studentilor Stomatologi din Iasi (SSS), Societatea Studentilor Farmacisti din Iasi(SSFI), Asociatia Studentilor Bioingineri (ASB) si Societatea Studenteasca de Chirurgie din Romania (filiala Iasi), in parteneriat cu Universitatea de Medicina si Farmacie „Grigore T. Popa“ din Iasi organizeaza in data de 7 mai cea de-a doua editie din anul acesta a Simularii Concursului de Admitere.

Peste 1100 de elevi vor fi asteptati sa sustina Simularea Concursului de Admitere. Acestia isi vor putea testa cunostintele, pentru a afla nivelul la care se afla in prezent si materiile pe care ar trebui sa le mai aprofundeze. Totodata, elevii vor intra in atmosfera unui examen important, obisnuindu-se nu doar cu emotiile, ci si cu conditiile organizatorice, care trebuie respectate.

Participantii la cea de-a doua simulare a examenului de admitere la Medicina Generala vor sustine, timp de 3 ore, un test care va contine 90 intrebari combinate de Biologie si la alegere, Fizica sau Chimie. Din totalul intrebarilor din grila, ponderea disciplinei principale este de minim 60%, in timp ce ponderea celei secundare este de minim 40%.

Rezultatele vor putea fi regasite ulterior pe site-ul http://simulare-admitere.ssmi.ro.

Contestatiile se vor face in scris, completand o cerere tipizata, in sediul SSMI, in primele 4 ore de la finalizarea examenului simulat.

Universitatea de Medicina si Farmacie “Grigore T. Popa" din Iasi a stabilit calendarul concursului de admitere la studii universitare de licenta pentru sesiunea iulie 2017. Astfel, inscrierile vor avea loc in perioada 17-23 iulie, iar miercuri, 26 iulie, candidatii vor sustine testul grila, cu durata de trei ore, pentru ocuparea locurile subventionate de la bugetul de stat si a locurilor cu taxa in lei. 

Clasificarea finala a candidatilor se va face in ordinea descrescatoare a mediei, in care o pondere de 90% va avea nota obtinuta la testul grila, iar 10% media de la bacalaureat.

 

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Simulare-examen-admitere-la-Medicina_21871/

lauff lautf laurf