Imprimare

Spirometrii gratuite pentru depistarea bolilor pulmonare

Adaugat in Stiri din domeniul medical

In perioada 27-28 mai, in intervalul 9.00-17.00, in Parcul Tineretului din Bucuresti au loc testari gratuite (spirometrii) pentru depistarea astmului (spirometrii). Actiunea face parte din campania „Astmul poate fi controlat. Tu poti avea astm. Astmul nu te are pe tine.”, organizata de Societatea Romana de Pneumologie in fiecare an in luna mai.

Astmul este o boala grava care, netratata cum trebuie, ii poate pune viata in pericol pacientului. Societatea Romana de Pneumologie estimeaza ca in Romania sunt intre 800.000-1.000.000 pacienti diagnosticati cu astm, adica aproximativ 6% din intreaga populatie. Depistat din timp si tratat constant, astmul poate fi controlat.

Spirometriile sunt unele dintre cele mai importante metode prin care pot fi depistate bolile pulmonare. Mai multe detalii despre campania din acest an pe www.invingeastmul.ro

***
Societatea Româna de Pneumologie (SRP) este o organizatie profesionala si stiintifica nonprofit, cu personalitate juridica, formata in vederea organizarii si promovarii relatiilor profesionale si sociale ale membrilor sai in contextul luptei impotriva tuberculozei si a altor afectiuni respiratorii. S.R.P. (fosta „Societatea Româna de Pneumoftiziologie") este continuatoarea primelor organizatii neguvernamentale din România care si-au dedicat activitatea luptei antituberculoase: „Societatea pentru profilaxia tuberculozei" (1901), „Societatea pentru studiul tuberculozei" (1929) si "Societatea de Ftiziologie" (1963).

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Spirometrii-gratuite-pentru-depistarea-bolilor-pulmonare_21884/

lauff lautf laurf