ROMURO 2017: Actualitati in urologie
Cea de-a 33-a editie a Congresului National de Urologie ROMURO 2017, manifestare stiintifica recunoscuta si inserata pe agenda EAU (European Association of Urology), al carei organizator este Asociatia Romana de Urologie (ARU) a debutat astazi la Bucuresti.
Peste 500 de participanti.Speakeri de top din tara si din strainatate. Cele mai noi informatii si rezolvari de cazuri complexe din urologia europeana. Patru zile de dezbateri, intr-un amplu eveniment stiintific ce include si alte doua manifestari de rezonanta, scoala Europeana de Urologie si Cel de-al-XI-lea Congres al Societatii Asistentilor Medicali din Urologie(SAMU). La toate acestea se adauga si modulul de practica laparoscopica, „Hands on Training”, denumit E-BLUS (European Training in Basic Laparoscopical Skills), precum si prezentarea Registrului ARU al Cancerului de Prostata.
Lucrari stiintifice de top si cazuistica complexa
In perioada 14-17 iunie, la Bucuresti , reputati profesori urologi atat din tara cat si din strainatate, vor aduce noutatile de ultima ora in una dintre cele mai complexe specialitati medicale, prin intermediul a peste 150 de lucrari stiintifice, intr-un amplu eveniment dedicat exclusiv urologiei.
- „Cancerul de prostata in populatia tanara”,
- „Rolul HPV in neoplaziile vezicale”, „Supravietuirea generala la 10 ani dupa diagnosticul de cancer vezical non-muscular invaziv”,
- „Cistectomia la pacienti peste 80 de ani”
- „Vaporizarea laser a prostatei-metoda eficienta de tratament a adenomului de prostata”
sau - „37 de ani de transplant in UMF Carol Davila-Institutul Clinic Fundeni” sunt doar cateva dintre lucrarile si cazuistica prezentate in cadrul celei de-a 33-a editii a Congresului National de Urologie ROMURO 2017 la care vor fi prezenti peste 500 de medici rezidenti sau specialisti in urologie.
„Din punct de vedere al numarului de participanti, anul acesta, Congresul National de Urologie ROMURO , eveniment cu participare internationala, inregistreaza un record, anuntandu-si prezenta peste 500 de medici urologi, atat din tara cat si din strainatate, ceea ce denota cu siguranta, prin interesul crescut, valoarea stiintifica ridicata, de la o editie la alta, a acestei reuniuni, dar si o continua si asidua preocupare a urologilor romani in ceea ce priveste noile abordari clinice si ale cercetarii stiintifice la nivel european ” a declarat Acad. I.Sinescu, Rector al UMF „Carol Davila” si director al Centrului de Uronefrologie si Transplant Renal Fundeni.
„Hands on Training”, interventii fara durere pentru pacienti In cadrul acestei editii a Congresului Roman de Urologie, ROMURO 2017, va avea loc si o sectiune noua a modulului de practica laparoscopica.
Menit sa ridice performantele urologice in domeniul chirurgiei mininm invazive, modulul de „Hands on Training”, denumit E-BLUS (European Training in Basic Laparoscopical Skills), reprezinta primul pas necesar in dobandirea si perfectionarea tehnicilor de baza in chirurgia laparoscopica.
Sub egida Asociatiei Romane de Urologie (ARU), in colaborare cu scoala Europeana de Urologie (ESU), modulul de HOT se afla la prima editie in cadrul Congresului National in Romania si reprezinta o oportunitate unica pentru medicii urologi romani de a putea fi instruiti de catre experti in laparoscopie atat din tara, cat si din afara ei. Invitat special va fi prof. dr. Gözen Ali (din partea Catedrei de Urologie a Universitatii din Heidelberg), colaboratorul profesorului Rassweiler (unul dintre pionierii chirurgiei laparoscopice, proaspat numit Doctor Honoris Causa al Universitatii de Medicina si Farmacie Carol Davila, Bucuresti, in cadrul congresului UMF Carol Davila 2017).
Cursul, in format european este compus din doua parti: una teoretica si una practica. Partea teoretica reprezinta introducerea in ceea ce inseamna chirurgia laparoscopica, istoricul acestei specialitati explicarea termenilor specifici, cat si prezentarea aparaturii si tehnologiei,oarecum diferita fata de instrumentarul clasic chirurgical.
Modulul teoretic poate fi accesat oricand si on-line (http://uroweb.org/education/online-education/surgical education/laparoscopy/theoretical-course), iar la sfarsitul parcurgerii materialului se poate sustine un test, necesar pentru pasul urmator de acreditare a in dobandirea tehnicilor minim necesare.
Pentru cei aflati la inceput de drum in chirurgia laparosocpica, partea a doua a modulului, cea de instruire practica, ofera posibilitatea insusirii si dezvoltarii tehnicilor chirurgicale, sub atenta urmarire a unor tutori cu experienta in domeniu. Acest modul este compus din patru exercitii diferite, fiecare avand drept scop evoluarea tehnicilor necesare efectuarii operatiilor. Astfel, cele patru exercitii presupun dezvoltarea miscarilor si orientarea in spatiu, dezvoltarea tehnicilor de ghidaj si de efectuare a suturilor intracorporeale, a tehnicilor de secționare si coordonare bimanuala.in cadrul congresului cei inscrisi la curs vor putea sa invete sau sa repete aceste tehnici, folosind tehnologie laparoscopica avansata pe modele standardizate, fara riscurile si stresul aferente operatiilor pe subiecti umani. La sfarsitul modulului, exista posibilitatea sustinerii examenului pentru obtinerea certificatului E-BLUS, necesar recunoasterii calificarii la nivel european.
...Sursa: PaginaMedicala.ro
Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/ROMURO-2017_--Actualitati-in-urologie_21894/