Imprimare

Asociatiile de pacienti doresc sa aiba un membru observator in comisiile de specialitate ale MS

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Coalitia Organizatiilor Pacientilor cu Afectiuni Cronice din România solicita Ministerului Sanatatii sa includa si un reprezentant al asociatiilor de pacienti in comisiile de specialitate ale Ministerului Sanatatii ca membru observator.

In prezent, proiectul de Ordin privind componenta, atributiile, regulamentul de organizare si functionare al comisiilor de specialitate ale Ministerului Sanatatii este in dezbatere publica si se afla pe transparenta decizionala pe site-ul www.ms.ro.

Comisiile de specialitate ale Ministerului Sanatatii sunt organisme consultative permanente care furnizeaza expertiza necesara pentru coordonarea retelei de asistenta medicala.

”Consideram ca este important ca un reprezentant al asociatiilor de pacienti sa faca parte din comisiile de specialitate ale Ministerului Sanatatii ca membru observator intrucat perspectiva pacientului despre care se tot vorbeste in spatiul public sa devina mai mult decat un slogan. Reprezentantii asociatiilor de pacienti pot contribui cu o radiografiere concreta a problemelor cu care se confrunta pacientii pe problema respectiva. in plus, o astfel de masura ar duce la transparentizarea unor decizii luate de Ministerul Sanatatii, care afecteaza in mod direct pacientii”, a declarat Radu Ganescu, presedintele COPAC.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Asociatiile-de-pacienti-doresc-sa-aiba-un-membru-observator-in-comisiile-de-specialitate-ale-MS_21904/

lauff lautf laurf