Imprimare

Ministerul Sanatatii investeste intr-o clinica noua de hematologie

Adaugat in Stiri din domeniul medical

 Ministrul Sanatatii pune bazele celei mai noi clinici de hematologie, o investitie de peste 4 milioane de euro.

Ministrul Sanatatii, domnul Florian Bodog, va deschide astazi lucrarile de constructie la cea mai noua clinica de hematologie din tara, care va functiona in cadrul Institutului Oncologic “Profesor Doctor Ion Chiricuta” din Cluj Napoca.

Reprezentand o investitie initiala a Ministerului Sanatatii de cca. 4,2 milioane euro (echivalentul a 19 milioane de lei), clinica de la Cluj va extinde semnificativ capacitatea de transplat de maduva la nivel national si va permite tratarea pacientilor care sufera de afectiuni maligne ale sangelui, precum leucemia. in cazul acestora, transplantul de maduva este o procedura medicala complexa, dar vitala. Prin deschiderea unor noi centre de diagnostic si transplant, ne asiguram ca cele mai moderne tehnici si tratamente medicale sunt accesibile pacientilor romani.

Investitia derulata de Ministerul Sanatatii este cuprinsa in programul de guvernare care are ca obiectiv dotarea si extinderea spitalelor romanesti.

La fel de important, in cadrul Institutului Oncologic de la Cluj, Ministerul Sanatatii a alocat si pus in functiune 7 noi aparate de anestezie, achizitionate prin Programul Bancii Mondiale privind reforma sectorului sanitar. Noile aparate au fost repartizate in cadrul blocului operator al Institutului, care cuprinde 12 sali de operatii si are o activitate, in medie, de 8.000 interventii chirurgicale anual.

In cadrul aceluiasi program, in primele sase luni ale acestui an, Ministerul Sanatatii a realizat investitii in valoare de aproximativ 12 milioane euro, iar alte investitii majore in insfrastructura de sanatate au intrat in linie dreapta.

Astfel, au fost achizitionate 277 de masini de anestezie, destinate blocurilor operatorii din aproximativ 50 de unitati sanitare. Au fost finalizate procedurile de furnizare a echipamentelor medicale necesare pentru unitatile de primiri urgente din 68 de spitale regionale, strategice, institute medicale, spitale judetene, spitale de pediatrie si spitale de suport. Este vorba despre echipamente de monitorizare, ventilatoare, ecografe, valoarea totala a acestora ridicandu-se la aproape 4 milioane de euro.

Tot in acest an, vor fi achizitionate echipamente moderne de radioterapie pentru un numar de cinci spitale, din Bucuresti, Constanta, Galati si Baia Mare. De asemenea, pana la finalul anului, se vor achizitiona alte cinci astfel de aparate de radioterapie pentru dotarea spitalelor din Craiova, Cluj, Timisoara, Oradea si Targu Mures.

Totodata, Ministerul Sanatatii este in proces de achizitionare a unui numar de 12 aparate computer tomograf (CT) si a 21 de aparate de rezonanta magnetica nucleara (RMN).

Dotarea cu echipamente de diagnostic imagistic se va face pentru toate spitalele judetene, regionale si univesitare care nu dispun, in prezent, de aceste servicii moderne de diagnostic. inca de la preluarea mandatului de ministru al Sanatatii, domnul Florian Bodog a declarat ca prioritatea sa se leaga de asigurarea celor mai bune conditii de tratament pentru pacienti.

Obiectivul strategic al Ministerului Sanatatii este ca, la finalul exercitiului financiar 2017-2020, infrastructura de sanatate sa fie modernizata si extinsa la nivelul tuturor spitalelor judetene, ambulatoriilor de specialitate, dar si a centrelor de primiri urgente.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Ministerul-Sanatatii-investeste-intr-o-clinica-noua-de-hematologie_21909/

lauff lautf laurf