Imprimare

Prof. Dr. Ioan Stefan Florian a fost ales Vicepresedinte al Federatiei Mondiale a Societatilor de Neurochirurgie

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Romania are din nou motiv de mandrie dupa alegerea prof. dr. Ioan-Stefan Florian in prima linie a neurochirurgiei mondiale. Recentul Congres Mondial (WFNS Congress), desfasurat intre 20-25 August 2017 la Istanbul, a prilejuit alegerea Prof. Dr. Ioan-stefan Florian in functia de Vice-President
at Large, fapt care reprezinta in primul rand o recunoastere a meritelor profesionale pe plan international, a eforturilor facute de-a lungul anilor pentru dezvoltarea neurochirurgiei din tara si din regiunea de Sud-Est a Europei. in acelasi timp, reprezinta o extrem de importanta recunoastere a Neurochirurgiei Romanesti, o specialitate considerata dintre cele mai delicate dintre specialitatile chirurgicale, deoarece se opereaza direct pe cel mai de pret si complex sistem: creierul si maduva spinarii.

Pentru Romania, importanta acestei alegeri este deosebita, in primul rand pentru ca, in acest fel, medicina romaneasca este prezenta la varf, in forul conducator al neurochirurgiei mondiale. Prof. dr. Ioan-stefan Florian, in calitate de Presedinte al Societatii Romane de Neurochirurgie, nu se reprezinta acolo doar pe sine, in calitate de excelent profesionist, ci reprezinta neurochirurgia romaneasca.

”Mai in gluma mai in serios, la o alta scara, cum ar fi ca Romania sa fie reprezentata in G8 sau
G20? Sper ca prin aceasta reprezentare sa putem asigura o mai intensa si puternica dezvoltare a
neurochirurgiei romane, sper ca factorii de decizie sa inteleaga necesitatea dotarii tehnologice uniforme pe plan national, neurochirurgia fiind o specialitate aflata in directa conexiune cu dezvoltarea tehnologica. Este nevoie insa si de o dezvoltare uniforma a resurselor umane in aceasta specialitate, incepand cu medicii, dar sa nu uitam de cadrele medii care asigura bunul mers al ingrijirii bolnavilor. Voi incerca sa imi fac auzita vocea nu doar pe plan international, ci din aceasta pozitie voi putea fi mai atent ascultat si pe plan national”, a spus Prof. Dr. Ioan-stefan Florian.

“In ceea ce ma priveste, voi incerca sa sprijin medicii cei mai valorosi sa devina mai vizibili pe plan international, voi face o intensa activitate de lobby international pentru promovarea neurochirurgilor romani, in paralel cu asigurarea unei prezente tot mai consistente a neurochirurgilor romani, rezidenti sau seniori, la toate activitatile internationale educationale si stiintifice la care voi participa. Avem neurochirurgi de mare valoare pe care ii voi sprijini sa se faca remarcati. Avem un potential extraordinar in rezidentii nostrii, avem un viitor de exceptie in studentii pe care astazi ii pregatim sa devina neurochirurgii viitorului” a mai spus Prof. Florian.

Rolul principal al Federatiei Mondiale de Neurochirurgie (World Federation of Neurosurgery-WFNS) este de a asigura dezvoltarea neurochirugiei ca o specialitate de varf prin cunoastere, educatie, progres tehnologic, experienta, cercetare, dezvoltare, care sa se faca in mod cat mai echitabil pe intreg globul, iar Consiliul de Administratie al WFNS stabileste strategiile si metodele prin care aceasta dezvoltare sa se desfasoare si sa aiba loc. Alegerea Prof. Dr. Ioan-stefan Florian in aceasta functie, deschide asadar noi posibilitati neurochirurgiei romanesti care, de altfel, in intervalul 14-16 Septembrie 2017 va gazdui, prin intermediul Universitatii de Medicina si Farmacie "Iuliu Hatieganu" Cluj-Napoca, in colaborare cu Societatea Romana de neurochirurgie, cel de al III-lea Congres al Societatii Sud Est Europene de Neurochirurgie.

Acest eveniment stiintific medical este unul dintre cele mai importante din domeniul neurochirurgiei organizate la nivel European si, in mod particular, cel mai important congres organizat de Societatea Romana de Neurochirurgie. Calitatea programului stiintific va fi asigurata de prezentarile de inalta tinuta pe care le vor sustine cei peste 50 de lectori invitati din tari precum: Germania, Italia, SUA, Japonia, Rusia, Serbia, Romania, Franta, Grecia, Ungaria, Olanda, Ucraina, Turcia, India, la care vor asista peste 400 de medici, studenti la medicina si asistenti medicali, atat din tara noastra, cat si din Europa Centrala si de Sud Est.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Prof.-Dr.-Ioan-Stefan-Florian-a-fost-ales-Vicepresedinte-al-Federatiei-Mondiale-a-Societatilor-de-Neurochirurgie_21916/

lauff lautf laurf