Deschiderea anului universitar la UMF Carol Davila
„Francisc Rainer” deschide anul universitar 2017-2018 al Universitatii de Medicina si Farmacie „Carol Davila” din Bucuresti
Cu o istorie de 160 de ani, Universitatea de Medicina si Farmacie „Carol Davila” din Bucuresti ramane una dintre cele mai titrate institutii academice, pozitionand invatamantul medical romanesc in ierarhia valorilor mondiale. O noua generatie, ce va purta numele creatorului scolii Antropologice Romanesti, Francisc Rainer, a deschis portile anului universitar 2017-2018.
Nume precum, Carol Davila si Nicolae Kretzulescu, intemeietorii scolii Nationale de Medicina si Farmacie din 1857, Victor Babes, Francisc Rainer, C.I.Parhon ,Thoma Ionescu, Nicolae Paulescu, Ion Cantacuzino sau laureatul premiului Nobel din 1974, George Emil Palade au asezat de-alungul celor 160 de ani de la infiintarea Universitatii de Medicina si Farmacie „Carol Davila”, cercetarea stiintifica medicala si medicina romaneasca in ansamblul ei pe harta europeana si mondiala a valorii si a profesionalismului. „Noi si generatiile ce vor urma, avem datoria de a ne asuma nu numai realizarile remarcabile ale inaintasilor nostri, ci si eforturile pe care acestia le-au intreprins in desavarsirea lor profesionala si a medicinei romanesti si, prin insusirea si aprofundarea operelor lor vaste, sa putem duce in aceeasi directie a performantei, scoala romaneasca de medicina” a declarat rectorul Universitatii de Medicina si Farmacie „Carol Davila” din Bucuresti, Acad. I.Sinescu.
UMF „Carol Davila”, aproximativ 11.000 de studenti
La ceremonia de deschidere a noului an universitar, au fost prezenti, alaturi de cei aproximativ 11.000 de studenti ai Universitatii, rectorul UMF „Carol Davila” din Bucuresti, Acad. I.Sinescu si multe alte personalitati din mediul academic si universitar.
„Intram in anul universitar 2017-2018 cu noi perspective menite sa pozitioneze in continuare medicina romaneasca pe harta performantei si profesionalismului desavarsite sub acelasi imbold al juramantului lui Hipocrate si totodata, cu noi proiecte de anvergura, printre care se numara, poate unul dintre cele mai importante pentru Universitatea noastra , dezvoltarea unui nou campus studentesc integrat dupa modelul celor ce apartin marilor Universitati de Medicina din lume” a adaugat rectorul UMF „Carol Davila”,
Acad.I.Sinescu.
Acesta a tinut sa precizeze ca „ daca vrei ca viitorul sa fie credibil, pune in el si trecutul, spunea marele regizor si scenarist american Stanley Kubrick , iar aceasta memorabila cugetare sper sa fie un punct de referinta pentru promotia 2017-2018 in desavarsirea sa profesionala cu atat mai mult cu cat va purta numele marelui profesor Francisc Rainer” .
In prezent, prin cele patru facultati ale sale, Medicina, Medicina Dentara, Farmacie, impreuna cu Facultatea de Moase si Asistenta Medicala (FMAM) , Universitatea de Medicina si Farmacie “Carol Davila” scolarizeaza numai in cadrul ciclului de studii universitare de licenta, un numar de 10.778 studenti, dintre care 2.030 vor pasi pentru prima oara treptele Universitatii.
Astazi, facultatea de Medicina numara 7.149 de studenti, cea de Medicina Dentara, 1.891, cea de Farmacie 1.064, iar FMAM, 674 de studenti. De asemenea, peste 1.600 de cadre didactice asigura pregatirea unui numar considerabil de cursanti aflati la studii de licenta, de masterat, de doctorat, de pregatire postuniversitara sau de educatie medicala continua.
Date despre UMF „Carol Davila”
In 1857 Carol Davila in ccolaborare cu Nicolae Kretzulescu infiinteaza scoala Nationala de Medicina si Farmacie. Cea mai veche universitate de medicina si farmacie din tara a fost, inca de la inceput, recunoscuta in Franta si Italia, unde s-au format cu precadere primii profesori. Dedicati indeplinirii misiunii institutiei de formare si perfectionare a resurselor umane inalt calificate in domeniul medical, de a promova cercetarea stiintifica, spiritul si gandirea critica, membrii comunitatii academice se remarca prin realizari de ordin profesional si social. De-a lungul timpului, membrii corpului academic al Universitatii au fost recunoscuti drept personalitati ale lumii medicale romanesti si internationale.
Sursa: PaginaMedicala.ro