Imprimare

Camin pentru Bunici, acasa pentru seniorii a caror viata trebuie sa continue demn

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Camin-pentru-bunici.ro este locul in care cei interesati de gasirea unui centru rezidential modern dedicat ingrijirii persoanelor de varsta a 3-a din familie, vor gasi exact ceea ce cauta – un camin pentru batrani in Bucuresti ridicat la standarde occidentale si cu servicii similare acestor standarde. Caminul isi deschide portile pentru batranii carora le este necesara asistenta de specialitate, dar si pentru seniorii care se afla intr-o perioada de recuperare dupa o interventie chirurgicala. Confortul persoanelor pe care le gazduiesc reprezinta o prioritate pentru angajatii acestei insitutii. De astfel, in cadrul caminului isi desfasoara activitatea personal bine pregatit, pasionati de munca pe care o fac si cu sentimente dintre cele mai frumoase pentru batranii carora le este necesara ingrijire de specialitate.

Servicii medicale oferite
Rezidentii acestui azil de batrani beneficiaza de aparatura medicala performanta, dar si de o echipa de specialisti care au in vedere ca sanatatea acestora sa nu aiba de suferit. Aceasta echipa include medic de medicina generala si un medic cu specializare in geriatrie gerontologie. La modul concret, rezidentii acestui camin de batrani beneficiaza de urmatoarele servicii medicale:

 • Administrare tratament oral;
 • Administrare tratament injectabil;
 • Administrare tratament perfuzabil;
 •  Consult de specialitate la solicitarea rezidentului sau persoanei apartinatoare: neurologie, pshiatrie, ortopedie, chirurgie, cardiologie, diabet si nutritie;
 • Analize medicale;
 • Investigatii medicale;
 • Aplicarea unor creme protectoare si pansamentelor daca este cazul.
  Toate aceste servicii urmeaza un protocol medical stabilit de catre un medic. Se urmareste recuperarea eficienta a seniorilor cu probleme de sanatate si se fac eforturi in acest sens.

De asemenea, rezidentii pot beneficia de:

 • Masaj terapeutic, atat de necesar la varsta a 3-a si nu numai;
 • Kinetoterapie si reflexoterapie – sedinte ale caror rezultate promoveaza mobilitatea pacientului;
 • Masaj de relaxare;
 • Gimnastica de recuperare – utila in situatiile in care batranii se recupereaza dupa interventii chirugicale sau boli grave;
 • Curatarea plagilor si escarelor – foarte necesar de efectuat in cazul in care persoanele sunt imobilizate si nu se pot misca;

Alte servicii oferite de Caminul pentru Bunici
Rezidentilor li se ofera si servicii care tin de ingrijirea personala, precum coafura, frizerie, manichiura si pedichiura. Mai mult si cel mai important, seniorii vor gasi in Caminul pentru Bunici o familie mare alaturi de care vor experimenta frumos petreceri onomastice sau de zile de nastere, se vor bucura impreuna de Paste, Craciun, An Nou si alte sarbatori.

Spatiul si dotarile Caminului pentru Bunici

Rezidentii caminului pot beneficia de confort in camere de 3-4 paturi, dar si in dormitoare matrimoniale. In fiecare camera exista televizor. Baile sunt mentinute curate si sunt frecvent igienizate. Mobilierul din camere este adaptat nevoilor pe care le iau seniorii, insa este modern si atractiv ca design. In acest centru dedicat batranilor, acestia nu au cum sa se plictiseasca deoarece exista spatii de relaxare si de socializare. De asemenea, seniorii se pot implica in diferite jocuri de societate, stand confortabil pe terasele cu care caminul a fost prevazut. Nu in ultimul rand, bucatariile sunt mari si spatioase, iar hrana se pregateste si se serveste in cele mai bune conditii.

Cine sunt rezidentii Caminului pentru Bunici
Avand in vedere ca se afla in Bucuresti, in mare majoritate batranii pe care caminul ii va gazdui sunt din capitala, Ilfov si localitati limitrofe. Nu in ultimul rand, trebuie sa se mentioneze ca, pe langa batrani, aici vor gasi o resedinta primitoare persoanele bolnave de Alzheimer si tinerii cu dizabilitati fizice sau psihice.

Contact:
Caminul pentru Bunici poate fi contactat dupa cum urmeaza:
Prin completarea unui formular online!
E-mail: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ;
Telefon: 0744649323/ 0724205565;

 

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Camin-pentru-Bunici_-acasa-pentru-seniorii-a-caror-viata-trebuie-sa-continue-demn_21949/

lauff lautf laurf