Imprimare

Profesorii Stanciu, Bucur, Traistariu si Nimigean lupta pentru sefia Facultatii de Medicina Dentara

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Pentru sefia Facultatii de Medicina Dentara din cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie "Carol Davila" din Bucuresti si-au depus candidatura patru profesori universitari.

Acestia sunt prof. dr. Dragos Stanciu, actualul decan al facultatii si prof. Alexandru Bucur, prof. Teodor Traistaru si prof. Victor Nimigean.

Planul de management al prof. Stanciu cuprinde cateva strategii si actiuni printre care unele ce tin de managementul calitatii in domeniul universitar, altele care tin de strategia de cercetare, pentru performanta in domeniul resurselor umane. Totodata, strategia vizeaza optimizarea manegementului resurselor materiale.

Educatia prin excelenta, obiectivul candidatilor

Si programul managerial propus de prof. dr. Nimigean are ca scop principal centrarea activitatii facultatii pe excelenta. "Vom merge pe promovarea unui management academic modern intr-un climat intern destins si stimulativ intelectual, atat pentru studenti cat si pentru corpul profesoral, deschis libertatilor de exprimare, pe un fond de responsabilitate profesionala, morala si sociala, generator de creativitate si inovare. Asa vom ajunge la performanta", explica prof. Nimigean

In contextul integrarii tarii noastre in Uniunea Europeana si al dezvoltarii continue a Medicinei Dentare, a cresterii competitivitatii si calitatii profesionale pe plan national, dar mai ales in circuitul stiintific international, precum si al schimbarilor in starea de sanatate a populatiei generale, in care afectiunile aparatului dento-maxilar constituie o problema majora de sanatate publica, "Facultatea de Medicina Dentara va avea un rol foarte important atat in formarea specialistilor in domeniile medico-dentare, al cercetarii stiintifice specifice, cat si in asigurarea asistentei medicale de specialitate a populatiei", sustine prof. dr. Alexandru Bucur.

Colaborari interdepartamentale si interdisciplinare

Medicul dentist precizeaza ca experienta sa in domeniul managementului universitar si spitalicesc il recomanda pentru ocuparea functiei de decan al Facultatii de Medicina Dentara.

Prof. Traistaru, cel de-al patrulea candidat la functia de decan, sustine ca o problema fundamentala la care trebuie gasita o solutie este cea a gasirii spatiului destinat formarii medicilor dentisti.

"Este necesara o concentrare a eforturilor pentru a comasa intr-o viitoare constructie, cel putin a clinicilor de medicina dentara", explica prof. Traistaru. "O astfel de organizare ar crea premise pentru o colaborare interdepartamentala si interdisciplinara mai consistenta decat in prezent", adauga dentistul.

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Profesorii-Stanciu_-Bucur_-Traistariu-si-Nimigean-lupta-pentru-sefia-Facultatii-de-Medicina-Dentara_16401/

lauff lautf laurf