Imprimare

Alegeri in UMF Bucuresti: candidaturile pentru decanatele facultatilor

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Treisprezece candidati s-au inscris in cursa pentru decanatele facultatilor din cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie "Carol Davila" Bucuresti.

La Facultatea de Medicina si-au depus candidaturile conf. univ. Filipoiu Florin, conf. univ. Viorel Jinga, prof. dr. Plesca Doina, prof. dr. Tiplica George Sorin.

"Daca voi ajunge Decan, prin colaborarea cu aceste comisii dar si prin organizarea unui program de control al Decanatului, voi incerca sa mentin activitatea in Facultate in parametrii evolutiei spre progres. Eu concep controlul in special ca pe un mecanism de diagnostic si preventie", spune conf. dr. Filipoiu.

Planul sau managerial il puteti vizualiza AICI.

Programul confentiarului Jinga ia in considerare stabilirea unor scopuri si obiective precise si clare ce trebuie intelese de intreaga comunitate universitara. Un rol esential revine planificarii strategice, ceea ce presupune stabilirea unor prioritati bine definite: activitatea didactica, politica de resurse umane, sustinerea cercetarii, colaborarea institutionala, transparenta si corectitudinea administrativa si managementul universitar.

Planul managerial al conf. dr. Viorel Jinga il puteti citi AICI.

Mentinerea Facultatii in pozitie de lider national

O alta candidatura depusa la functia de decan al Facultatii de Medicina este prof. dr. Plesca Doina.

"In misiunea de decan al Facultatii de Medicina imi propun mentinerea Facultatii in pozitia de lider national in invatamantul universitar bio-medical si obtinerii de performante capabile sa o propulseze in topul facultatilor de profil din Uniunea Europeana", precizeaza prof. dr. Plesca.

Potrivit acesteia, decizia manageriala se va baza pe participarea colectiva, pe responsabilitati bine definite si va avea o transparenta totala pentru tot personalul facultatii.

Prof. dr. George Sorin Tiplica sustine ca pentru indeplinirea misiunii Facultatii de Medicina este necesara intarirea aspectelor specifice "triunghiului cunoasterii": educatie, cercetare si inovatie.

"Educatia este realizata prin atragerea de elemente valoroase prin selectarea studentilor si realizarea unui proces didactic performant adaptat realitatilor europene. Cadrele didactice vor fi promovate conform criteriilor meritocratice si sprijinite sa-si dezvolte aspiratiile profesionale", a explicat prof. dr. Tiplica. Planul sau de management poate fi consultat AICI.

La Facultatea de Moase si Asistenta Medicala si-au depus candidatura prof. dr. Petru Armean, conf. dr. Dumitru Ferechide si conf. dr. Daniel Popescu.

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Alegeri-in-UMF-Bucuresti_-candidaturile-pentru-decanatele-facultatilor_16399/

lauff lautf laurf