Imprimare

Cariile eliminate cu ajutorul unei paste de dinti, cu un continut crescut de fluor

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Masajul dentar cu o pasta de dinti al carei continut de fluor este ridicat, creste cu 400% protectia impotriva cariilor si, in plus, previne bolile cardiovasculare, sustin oamenii de stiinta suedezi, citati de adevarul.ro.

Specialistii suedezi de la Universitatea din Gothenburg spun ca nu este nevoie de periuta pentru a curata in mod eficient dantura si pentru a preveni cariile. In opinia, lor singurul instrument cu adevarat necesar este o pasta de dinti cu o cantitate crescuta de fluor, de trei ori mai mult decat o pasta de dinti obisnuita.

Cercetatorii au observat intr-un studiu ca acest tip de pasta de dinti este mai „sanatoasa" decat cea obisnuita si ca efectul ei este sporit daca este aplicata cu degetul, printr-un masaj riguros.

„Este vorba despre o noua metoda de curatare a dintilor, cu pasta de dinti cat un bob de mazare, prin masarea danturii si a gingiilor cu degetul. Aceasta tehnica nu inlocuieste cele doua perieri zilnice ale dintilor, ci poate reprezenta o a treia curatare a danturii, dupa masa de pranz", sustine Anna Nordström, cercetator la Institutul de Odontologie din cadrul Academiei Sahlgrenska, unul dintre coordonatorii studiului.

Cercetatorile anterioare au aratat ca igiena corespunzatoare a danturii are efect protector si impotriva bolilor cardiovasculare. Aceasta pentru ca prin curatarea de doua-trei ori pe zi a dintilor sunt distruse bacteriile nocive din cavitatea bucala, care pot ajunge in sange si pot duce la formarea unor cheaguri de sange periculoase.

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Cariile-eliminate-cu-ajutorul-unei-paste-de-dinti_-cu-un-continut-crescut-de-fluor_16398/

lauff lautf laurf