Imprimare

SJU Giurgiu, in pericol de inchidere din lipsa banilor

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Spitalul Judetean de Urgenta (SJU) Giurgiu este in pericol de a se inchide din lipsa fondurilor. Asta in urma atacarii bugetului propriu al Consiliului Judetean de catre Prefectura Giurgiu, anunta Agerpres.

"Trezoreria Giurgiu ne-a anuntat ca nu mai putem face plati in urma blocarii bugetului Consiliului Judetean Giurgiu ceea ce mi se pare incorect deoarece bugetul nostru este compus din trei parti, o parte care vine de la Consiliul Judetean, o parte de la CNAS si o parte de la Ministerul Sanatatii. Pentru ca nu putem face plati situatia este critica si daca in cinci-sase zile nu se rezolva problema privind aprovizionarea cu medicamente si solutii perfuzabile putem ajunge la inchiderea Spitalul Judetean de Urgenta Giurgiu", a declarat Mihai Petre, directorul SJU Giurgiu.

El spune ca si situatia privind hrana bolnavilor este critica, meniurile pentru acestia fiind facute din provizii respectiv cartofi, conserve sau gemuri, dar nu se pot face aprovizionarile zilnice cu lapte, carne sau alte produse perisabile.

Totodata, din lipsa banilor, unitatea medicala nu isi poate achita datoriile la aparatura medicala luata in leasing sau la energia termica si electrica ceea ce inseamna penalitati de aproximativ 600.000 de lei lunar, iar bolnavii de cancer risca sa ramana fara medicamente in urmatoarele doua saptamani.

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/SJU-Giurgiu_-in-pericol-de-inchidere-din-lipsa-banilor_16404/

lauff lautf laurf