Imprimare

Un produs experimental reduce cu peste 60% nivelul colesterolului

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Un agent experimental al firmei americane Amgen a redus cu 66% nivelul colesterolului la pacientii deja tratati cu statine. Acestea sunt rezultatele unui test clinic, aflat in prima faza, dupa cum informeaza Agerpres.

Firma americana de biotehnologie a prezentat recent un nou produs experimental care permite scaderea colesterolului. Acest produs, combinat cu tratamentul cu medicamente care contin statine, folosite in mod obisnuit pentru reducerea nivelului de colesterol, da rezultate neasteptate. In urma unor injectii facute de doua ori pe luna, colesterolul LDL a scazut cu 66%, iar dupa sase saptamani cu 75%.

Prezentate la cea de-a 61-a conferinta anuala a American College of Cardiology, aceste rezultate arata ca este posibila neutralizarea proteinei PCSK9 care reduce capacitatea ficatului de a extrage colesterolul 'rau' din sange.

"Testele clinice de faza II vor permite sa se clarifice riscurile si avantajele neutralizarii proteinei PCSK9 la o mare varitate de bolnavi ale caror valori ridicate de colesterol nu pot fi controlate prin terapiile existente", a explicat mmedicul Sean Harper, responsabil cu cercetarea si dezvoltarea in cadrul grupului Amgen.

In acelasi timp, societatea Regeneron Pharmaceuticals devine rivala directa a Amgen, intrucat substanta activa REGN727 a dat rezultate identice in conditii similare (in asociere cu statine). Statinele sunt in general eficiente, dar nu reduc semnificativ nivelul de LDL.

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Un-produs-experimental-reduce-cu-peste-60_-nivelul-colesterolului_16406/

lauff lautf laurf