Imprimare

Peste 1.800 de medici, la Conferinta Nationala de Medicina Familiei

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Peste 1.800 de medici de familie din toata tara, carora in ultimii ani li s-au adaugat si asistentele lor, participa la cea de-a opta editie a Conferintei Nationale de Medicina Familiei. Sub sloganul “Echilibrul delicat intre stiinta, arta si comunicare” medicii si asistentele lor vor discuta timp de patru zile cele mai arzatoare probleme din specialitatea lor.

Sesiunilor de simpozioane li se alatura ateliere interactive, dezbateri pe teme de actualitate, lucrari originale ale medicilor de familie, expozitia medicala, standuri de carti si reviste medicale, premii originale, pachete de oferte bancare.

"In plin an international al educatiei pentru siguranta pacientului, incepem un proiect mai amplu, al carui prim pas va fi o dezbatere pe aceasta tema, in prima zi a Conferintei. O parte dintre instructorii–formatori de medicina familiei au participat deja la programe europene de formare in acest sens si acum vor incepe sa aplice acest concept particularizat la realitatile romanesti, mai ales in medicina de familie, unde la prima vedere impactul asupra sigurantei pacientului nu este atat de mare. Dorim sa explicam ce inseamna cu adevarat siguranta pacientului si ce rol are ea in medicina familiei, unde relatia medic – pacient are o conotatie special si o longevitate indiscutabila", explica dr. Sandra Alexiu, secretarul Asociatiei Medicilor de Familie Bucuresti–Ilfov.

Specialistii din medicina primara sustin ca "a te preocupa de calitatea serviciilor medicale inseamna a te preocupa in mod direct de siguranta pacientilor".

"Medicina familiei, locul unde peste 75% din problemele pacientului sunt abordate zilnic, este teritoriul unde greselile pot fi mai multe si mai grave decat dorim si ne place sa credem ca sunt: „Cine nu munceste, nu greseste” spune o zicala cunoscuta si unanim acceptata! Nu poti spune daca si cat gresesti, care sunt consecintele, cum poti invata din propriile erori si, mai cu seama, cum le poti preveni in viitor, fara sa iti propui aceste lucruri, fara sa ai, cum spun specialistii, o “cultura” (organizationala) orientata spre siguranta pacientului", a mai adaugat dr. Sandra Alexiu.

Printre speakerii invitati amintim: Claudiu Carmaciu (SMR-UK), Cristian Gheorghe, Ruxandra Ionescu, Delia Marta, Marius Filip (CNAS), Daniel Grigorie, Gabriel Tatu-Chitoiu, Nicolae Calomfirescu, Gabriela Radulian, Paul Stoicescu, Ioana Anca, Catalina Poiana, Rodica serban, Cristian Gheorghe, Cristian Serafinceanu, Serban Balanescu.

La standurile conferintei se pot accesa noutati la firmele de softuri de cabinet, clinici private, producatori de medicamente, se pot achizitiona materiale sanitare, consumabile, aparatura de cabinet. "O zona BIO este deschisa in acest an si ne face placere sa fim astfel in pas cu lumea", sustin organizatorii.

In zilele Conferintei, medicii vor beneficia de diverse oferte speciale pentru materiale sanitare, softuri de cabinet, pachete de comunicare dar si de numeroase surprize.

In cadrul evenimentului va fi lansat si raportul ”Evaluarea structurii si furnizarii asistentei primare in Romania - Un proiect pe baza de sondaj”, care documenteaza situatia actuala din sistemul de asistenta primara din Romania, cu accent pe relatia medic-pacient. Cercetarea a fost realizata de catre Centrul pentru Politici si Servicii de Sanatate CPSS si Institutul olandez NIVEL, cu finantare din partea Organizatiei Mondiale a Sanatatii. Studiul a fost realizat pe un esantion de 405 medici si 1800 de pacienti.

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Peste-1.800-de-medici_-la-Conferinta-Nationala-de-Medicina-Familiei_16405/

lauff lautf laurf