Imprimare

Vaccin impotriva atacului de cord, creat de specialisti

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Primul pas catre conceperea unui vaccin care poate preveni atacul de cord a fost facut de o echipa de specialisti de la Universitatea din Suedia, informeaza realitatea.net.

Metoda este, de fapt, un vaccin intitulat CVX-210, in curs de aprobare pentru urmatorii pasi ai testarii, cea pe oameni,

"Persoanele care sunt predispuse riscului de a face un atac de cord pot fi tratate si prin tintirea sistemului imunitar. Aceste terapii, fiind diferite de cele folosite in mod curent, pot fi folosite in acelasi timp cu metodele actuale, crescand astfel sansele de reusita", a explicat prof. Jan Nilsson de la Universitatea Lund.

Vaccinul anti-infarct ar putea fi folosit pe scara larga in cativa ani, salvand astfel de la moarte milioane de persoane.

Anuntul a fost lansat in cadrul unei conferinte medicale care a avut loc la Londra.

De curand, la Conferinta anuala organizata de American College of Cardiology s-au prezentat rezultatele unui studiu, conform caruia medicii de pe ambulante ar putea reduce numarul de infarcte inainte de sosirea pacientilor la spital, prin administrarea unui cocktail de substante intr-o injectie.

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Vaccin-impotriva-atacului-de-cord_-creat-de-specialisti_16440/

lauff lautf laurf