Imprimare

Simularea examenului de admitere la Medicina: Au inceput inscrierile pe 2012

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Societatea Studentilor in Medicina din Bucuresti (SSMB) si Facultatea de Medicina din cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie "Carol Davila" din Capitala organizeaza simularea examenului de admitere la Facultatea de Medicina Generala, editia 2012.

Simularea este programata pe data de 26 mai, iar inscrierile pot fi efectuate pana pe data de 9 mai 2012. Taxa de inscriere la examen a ramas cea de anul trecut si anume 50 lei.  Banii pot fi achitati la orice sucursala BRD din tara. Mai multe informatii despre modalitatea de plata gasiti AICI.

"De la an la an incercam sa facem in asa fel incat numarul participantilor la simularea examenului de admitere sa fie din ce in ce mai mare. Spre exemplu, in 2011 am avut peste 1.100 de participanti din toata tara, iar gradul de promovabilitate a fost de aproape 70%", a declarat pentru PaginaMedicala.ro Iancu Andrei George, reprezentant SSMB.

Participantii sunt, in general, foarte bine pregatiti

Acesta a precizat ca liceenii care se prezinta la simulare sunt foarte bine pregatiti si ca, pana in prezent, s-au inscris 120 de persoane. Referitor la supraveghetori, acestia sunt alesi din randul studentilor medicinisti de ani mai mari, in timp ce corectura este asigurata de cadre didactice din UMF Bucuresti.

Candidatii pot alege sa sustina admiterea la biologie, fizica sau chimie si au la dispozitie doua ore si jumatate pentru rezolvarea subiectelor.

Programul oficial al simularii este urmatorul:

9:30-10:00 Intrarea in sali
10:00-10:30 Primire subiecte; Citirea regulamentului
10:30-13:00 Examen
13:00-13:30 Corectura
13:30-17:00 Targ de proiecte; Turul facultatii; Surprize si premii
17:00 Afisare rezultate conform corecturii din sala
17:00-19:00 Contestatii

Patru candidati pe loc la Medicina Bucuresti in 2011

Prezentarea la examen se face obligatoriu cu buletinul sau cartea de identitate si chitanta primita de la banca in urma efectuarii platii. 

Anul trecut, concurenta la UMF Bucuresti a fost mare, rezultatele fiind, de asemenea, foarte stranse. "Au fost patru candidati pe loc la concursul de admitere din acest an (2011, n.red.). Evident, vorbim de cele 795 de locuri bugetate, nu de cele cu taxa. Prima mea impresie este ca ultima medie de admitere la buget nu va fi sub nota 7, dar ramane sa vedem care sunt rezultatele finale in urma scanarilor", ne-a a declarat atunci prof. dr. Florian Popa, fostul rector al universitatii bucurestene. 

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Simularea-examenului-de-admitere-la-Medicina_-Au-inceput-inscrierile-pe-2012_16448/

lauff lautf laurf