Imprimare

Unitatile de primiri urgente, din nou la control dupa 2 ani de zile

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Ministerul Sanatatii a demarat o ampla actiune de auditare si control, la nivel national, in toate cele 67 unitati de primiri urgente (UPU) finantate din bugetul de stat.

Va fi analizat modul de functionare si organizare a unitatilor, in conformitate cu prevederile legislative in vigoare, precum si modul de utilizare a fondurilor alocate in 2011 de la bugetul de stat.

“Este a doua misiune de control de acest gen, in urma cu doi ani am mai derulat o astfel de misiune. Verificarile sunt realizate de catre reprezentanti ai directiilor de sanatate publica si dureaza o saptamana de zile, cu posibilitatea de prelungire a duratei, in cazul in care este necesar. Am ales varianta in care echipele de control dintr-un judet verifica unitatea de primiri urgente din alt judet, astfel incat sa fie eliminata orice suspiciune privind rezultatele obtinute”, a declarat dr. Raed Arafat, subsecretar de stat in Ministerul Sanatatii.

Actiunile fac parte din strategia Ministerului de a monitoriza si imbunatati activitatea UPU, unitati care raspund si de activitatea medicala a echipajelor SMURD.

Concluziile rapoartelor de control vor fi analizate de catre Comisia de Urgenta a MS si vor sta la baza masurilor si a deciziilor care se vor lua pentru dezvoltarea acestui sector in urmatorii 2 ani.

Totodata, in baza datelor obtinute, se vor stabili si criteriile standardizate de alocare a fondurilor pentru astfel de unitati.

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Unitatile-de-primiri-urgente_-din-nou-la-control-dupa-2-ani-de-zile_16454/

lauff lautf laurf