Imprimare

Disputa pe cladirea spitalului TBC Braila continua

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Proprietarul cladirii in care functioneaza Spitalul TBC din Braila nu fost de acord cu schimbul propus de Consiliul Judetean, care a oferit o alta cladire. Institutul Religios al Bisericii Catolice, care a revendicat si castigat in instanta imobilul unitatii medicale, dupa cum informeaza Agerpres.

"Eu nu ii inteleg de ce nu sunt de acord. Nu stiu cum vor mai putea folosi aceasta cladire, deoarece microbii sunt intrati in tencuiala si in caramizi. Daca nu doresc sa faca schimbul, noi am trecut cladirea din public in privat, pentru a o putea retroceda. Acum ii vom obliga sa repare cladirea, pentru ca exista pericol real pentru bolnavi. Conform legii, putem ramane inca cinci ani in cladirea respectiva. Vom vedea cum stabilim si chiria", a declarat Gheorghe Bunea Stancu, presedintele CJ Braila.

Institutul Religios al Bisericii Catolice a castigat in instanta, in 2007, dreptul de proprietate asupra acestei cladiri, care a functionat multa vreme sub denumirea de Pensionat de Fete "Sfanta Maria".

Cladirea disputata de Institutul Religios al Bisericii Catolice si Consiliul Judetean Braila este una de patrimoniu, construita in 1897 si este situata in centrul istoric al orasului.
 

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Disputa-pe-cladirea-spitalului-TBC-Braila-continua_16452/

lauff lautf laurf