Imprimare

A fost modificata lista de medicamente

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Lista de medicamente, despre care secretarul de stat in MS, Vasile Cepoi, anuntase ca vor fi scoase medicamentele ineficiente pana pe 15 aprilie 2012, a fost modificata prin ordin al Presedintelui Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS).

Ordinul 82 din 30.03.3012 modifica si completeaza Ordinul CNAS nr. 696/30.06.2009. Potrivit actului normativ, sublistele A si B, precum si sectiunile C1 si C3 au fost modificate si completate.

Conform ordinului, a fost modificata sublista C - DCI-uri corespunzatoare medicamentelor de care beneificaza asiguratii in regim de compensare 100%pentru limitarea prescrierii, in sistemul de asigurari sociale de sanatate, a DCI-Epoetinum alfa respectiv DCI - Epoetinum beta numai pentru afectiunile prevazute in autorizatia de punere pe piata.

O alta modificare apare in sublista B, astfel incat prescrierea medicamentelor corespunzatoare DCI Erdosteinum sa se efectueze pe baza protocolului terapeutic elaborat de comisia de specialitate a Ministerului Sanatatii. Institutia vizeaza si cresterea eficientei in asistenta medicala spitaliceasca, ceea ce inseamna utilizarea eficienta a tuturor resurselor din spital umane, financiare si materiale.

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/A-fost-modificata-lista-de-medicamente_16451/

lauff lautf laurf