Imprimare

Al treilea centru de permanenta din Harghita, inaugurat

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Un centru medical de permanenta a fost inaugurat la Miercurea Ciuc, urmand sa asigure o parte a asistentei medicale de urgenta. In acest fel, Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului Judetean din Miercurea Ciuc nu va mai fi luata cu asalt de pacienti, anunta Agerpres.

Centrul functioneaza intr-o cladire a Consiliului Judetean, cedata Primariei municipiului, care s-a ingrijit de amenajarea si dotarea ei. Asistenta permanenta va fi asigurata de sapte medici de familie si sapte asistente, in zilele lucratoare de dupa-amiaza pana dimineata, iar la sfarsit de saptamana si de sarbatori, 24 de ore din 24.

Seful Directiei de Sanatate Publica (DSP) Harghita, dr. Tar Gyongyi, a declarat ca este foarte incantata de cooperarea comunitara care a dus la infiintarea acestui centru. Ea a tinut sa sublinieze ca oamenii trebuie sa vina la centru cu probleme de urgenta si nu pentru eliberarea unei retete. De asemenea, dr. Tar sustine ca trebuie sa exite o colaborare cu Serviciul de Ambulanta si Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului Judetean din Miercurea Ciuc si sa nu se intample ca in alte localitati unde infiintarea centrelor de permanenta nu este privita cu ochi buni.

Amenajarea centrului a costat 77.000 de lei, fiind realizata cu angajatii proprii, iar mobilierul a fost pus la dispozitie de asociatiile Benignitas si Caritas, sustine Antal Attila, viceprimarul municipiului Miercurea Ciuc, adaugand ca municipalitatea a fost de acord sa asigure fondurile pentru cheltuielile de functionare.

Centrul medical de permanenta este al treilea inaugurat in Harghita, dupa cele de la Praid si Odorheiu Secuiesc. Autoritatile sanitare au planificat infiintarea a 14 centre, pentru a acoperi necesarul intregului judet.

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Al-treilea-centru-de-permanenta-din-Harghita_-inaugurat_16465/

lauff lautf laurf