Imprimare

Multe dintre spitalele inchise acum un an zac sub un morman de praf

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Anul trecut, pe 1 aprilie au fost inchise 67 de spitale. Multe dintre acestea sunt acum centre de permanenta, cu medici de familie, dar exista si unitati care inca asteapta avizele. Cateva dintre fostele spitale sunt acum camine de batrani, iar altele, putine, au ramas functionale prin decizii in instanta, informeaza Mediafax.

Sunt si orase unde vechile spitale sunt cu lacatul pe usa, iar autoritatile le tin in "conservare" suportand costurile aferente in asteptarea unor avize pentru a le transforma in centre de permanenta sau camine de batrani. Exista si cateva cazuri in care spitalele au devenit substatii de Ambulanta.

Cateva spitale, precum Codlea din judetul Brasov si spitalul Comanesti din judetul Bacau, au castigat in instanta dreptul de a-si desfasura in continuare activitatea.

Agentia de presa Mediafax a realizat o analiza, pe judete, privind situatia actuala a spitalelor din tara inchise, in urma cu un an, prin decizia Ministerului Sanatatii.

Spitalul din Mociu ar fi implinit, anul acesta, un secol

Anul acesta, Spitalul din Mociu ar fi implinit un secol de la infiintare, insa localnicii nu au mai putut sarbatori evenimentul intrucat unitatea s-a numarat si ea pe lista spitalelor inchise de Ministerul Sanatatii. Spitalul din Mociu deservea sapte comune cu peste 20.000 de locuitori, relateaza realitatea.net.

Acum, in locul unde odata functiona spitalul, exista un dispensar si un centru de permanenta care trateaza cazurile mai putin grave, restul bolnavilor trebuie sa mearga pana la Cluj. Reprezentantii comunei spun ca au incercat sa gaseasca solutii, dar s-au lovit de refuzuri.

"Sincer sa va spun, nici n-am crezut ca Ministerul Sanatatii nu admite propunerea consiliului local, al consiliului judetean si a spitalului de recuperare sa accepte o sectie exterioara a spitalului clinic de recuperari...", a declarat Marton Horvath, primarul Mociu.

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Multe-dintre-spitalele-inchise-acum-un-an-zac-sub-un-morman-de-praf_16467/

lauff lautf laurf