Imprimare

95% din pacientii cu nevralgie de trigemeni raspund la antiepileptice

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Nevralgia de trigemeni afecteaza 12 persoane la 100.000 de locuitori pe continent. In plus, anumiti pacienti cu aceasta boala neurologica ce se manifesta prin crize frecvente de durere foarte violenta sunt nediagnosticati, sustine dr. Jean Ciurea, neurochirurg la Spitalul Bagdasar Arseni, citat de Agerpres.

"Un procent de 95% dintre cei afectati raspund la tratament cu medicamente antiepileptice, pentru cei care nu raspund la tratament medicamentos se aplica o procedura de tip chirurgical - decompresia neurovasculara, care are o mortalitate sub un procent", a explicat medicul.

Afectiunea poate aparea la orice varsta, dar mai frecvent dupa 50 de ani, a adaugat dr. Ciurea.

"Am invitat pe prof. dr. Henry Marsk de la Spitalul 'St. George' din Londra pentru a sustine o conferinta despre decompresia neurovasculara, o metoda care, desi nu este noua, poate fi imbunatatita. Cunoasterea manifestarilor bolii ar putea dirija pacientii mai devreme catre medicul neurolog care prin tratament adecvat ar putea scade suicidul, daca nu raspunde la tratament se apeleaza la neurochirurg. L-am invitat pe prof. dr.Henry Marsk pentru ne impartasi din experienta personala", a mai adaugat dr. Jean Ciurea.

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/95_-din-pacientii-cu-nevralgie-de-trigemeni-raspund-la-antiepileptice_16474/

lauff lautf laurf