Imprimare

32 de milioane de americani ar putea beneficia de asigurari medicale

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Respingerea reformei asigurarilor de sanatate in Statele Unite ale Americii, ar constitui un gest "nemaiauzit" din partea Curtii Supreme, considera Barack Obama. Presedintele american s-a aratat increzator ca, in final, judecatorii vor aproba legea, transmite Agerpres.

"In cele din urma, am speranta ca judecatorii de la Curtea Suprema nu vor lua o decizie nemaiauzita si fara precedent care ar consta in blocarea unei legi adoptate de o larga majoritate a unui Congres ales in mod democratic", a declarat Obama.

Cea mai inalta instanta judecatoreasca a Statelor Unite analizeaza reforma fanion a administratiei Obama, destinata sa ofere asigurari de sanatate pentru 32 de milioane de americani lipsiti de o asemenea posibilitate.

Curtea isi va face cunoscuta hotararea sa abia in luna iunie, insa mai multi comentatori care au urmarit dezbaterile de saptamana trecuta au afirmat ca respingerea legii sanatatii ar putea fi impusa cu cinci voturi contra patru. Este de asteptat ca judecatorii numiti de republicani sa faca front comun impotriva proiectului, considerand ca este anticonstitutional ca statul federal sa-i oblige pe cetateni sa incheie asigurari de sanatate sub amenintarea sanctiunilor.

Doua treimi dintre americani estimeaza ca legea Obama privind asigurarile de sanatate ar trebui abrogata, ara un sondaj de opinie.

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/32-de-milioane-de-americani-ar-putea-beneficia-de-asigurari-medicale_16478/

lauff lautf laurf