Imprimare

Descindere a procurorilor DNA, la Institutul de Boli Cardiovasculare Iasi

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) au descins, joi, la Institutul de Boli Cardiovasculare "George Georgescu" din Iasi. Moivul il reprezinta achizitiile publice si achizitiile prin fonduri europene, sustine avocatul Ciprian Mitoseriu, aparatorul prof.univ.dr. Grigore Tinica, managerul spitalului, citat de Agerpres.

Potrivit avocatului, descinderile procurorilor DNA "nu vizeaza o persoana anume, ci o fapta". "S-au luat acte pentru verificari dintr-un dosar de achizitii publice", a adaugat avocatul Ciprian Mitoseriu.

Alaturi de saci cu documente, procurorii DNA au luat si aparatura IT, toate acestea fiind duse la sediul DNA Iasi. Joi dupa-amiaza procurorii DNA au fost nevoiti sa intrerupa ancheta pentru a-i permite prof.univ.dr. Grigore Tinica sa intre in blocul operator pentru a efectua o interventie chirurgicala programata.

"Nu este normal ca doctorul sa intre in sala de operatie dupa perchezitii", sustine avocatul medicului Tinica.

Actiunea de descindere este criticata si de presedintele Colegiului Medicilor din Romania, prof.univ.dr. Vasile Astarastoae, care sustine ca are indoieli privind corectitudinea cu care procurorii DNA au actionat in timpul descinderilor facute la Institutul de Boli Cardiovasculare din Iasi.

Pe langa managerul unitatii medicale, ancheta DNA vizeaza si alte doua persoane din cadrul Institutului.

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Descindere-a-procurorilor-DNA_-la-Institutul-de-Boli-Cardiovasculare-Iasi_16483/

lauff lautf laurf