Imprimare

Sectia de cardiologie a SJU Targoviste, reabilitata

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Sectia de cardiologie a Spitalului Judetean de Urgenta (SJU) Targoviste a fost reabilitata si inaugurata de Ziua Mondiala a Sanatatii (7 aprilie). Banii au fost alocati de la Consiliul Judetean Dambovita si Ministerul Sanatatii, informeaza Agerpres.

Lucrarile de reabilitare au inceput in noiembrie 2011 si au costat 830.000 de lei, dintre care 530.000 de la CJ Dambovita si restul de la Ministerul Sanatatii.

"Am profitat ca 7 aprilie este Ziua Sanatatii ca sa inauguram Sectia de cardiologie. Am refacut saloanele, instalatiile, am dotat cu aparatura medicala noua, cu paturi si mobilier pe care le-am adus de la spitale din Germania ca donatie", a declarat Florin Popescu, presedintele CJ Dambovita.

Sectia de cardiologie a fost extinsa in 2006 cu fonduri europene de aproximativ 150.000 de euro, iar din noiembrie - toti bolnavii din sectie au fost mutati in partea de cladire extinsa.

La Spitalul Judetean Targoviste se desfasoara un amplu program de reabilitare a cladirilor si de dotare cu aparatura, fondurile sunt europene si au fost accesate in 2010. Valoarea totala a investitiilor se ridica la 19 milioane de euro, insa Sectia de cardiologie nu era prinsa in acest program.

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Sectia-de-cardiologie-a-SJU-Targoviste_-reabilitata_16492/

lauff lautf laurf